• Turkhane Logo

Demirtaş’ın kriz geçirdiği neden 1 hafta sonra açıklandı

Avukatı ve HDP, Demirtaş’ın cezaevinde bilincinin kapandığını 1 hafta sonra açıkladı. Demirtaş bugün hastaneye sevkedildi. Neden beklendiği sorusu cevap arıyor?

18:34 02 Aralık 2019 Pazartesi
Demirtaş’ın kriz geçirdiği neden 1 hafta sonra açıklandı
Avukatı ve HDP, Demirtaş’ın cezaevinde bilincinin kapandığını 1 hafta sonra açıkladı. Demirtaş bugün hastaneye sevkedildi. Neden beklendiği sorusu cevap arıyor?





HDP’nin tutuklu eski lideri Selahattin Demirtaş’ın durumuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan kızkardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş, “26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş’ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sayın Abdullah Zeydan yapmıştır” dedi. 7 gündür hastaye sevk edilmeyen Demirtaş için yakınları ve HDP’liler harekete geçti.


Edirne Cezaevinde 7 gün önce bilinci kapanıp baygınlık geçirdiği ortaya çıkan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin girişimleri sonucu hastaneye sevki yapıldı.

HDP EŞ BAŞKANI BULDAN’DAN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pelvin Buldan, ”Sevgili Demirtaş’ın durumunu yakından takip ediyoruz. Bugün milletvekilleri Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz hemen Edirne’ye gittiler, kendisiyle cezaevinde görüştüler. Sağlığı iyi. Hastaneye sevki için girişimlerimiz sürüyor” dedi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Buldan’ın açıklamasından kısa bir süre sonra HDP resmi sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı, ”Sayın Selahattin Demirtas’ın sağlık durumu ile ilgili vekillerimiz Erol Katırcıoğlu ve Dr. Necdet İpekyüz bugün kendisini ziyaret etmiş ve bir görüşme gerçekleştirmiştir. Yetkililerle yapılan görüşmeler sonunda sayın Demirtaş hastaneye sevk edilmiştir.” Sayın #SelahattinDemirtas’ın sağlık durumu ile ilgili vekillerimiz Erol Katırcıoğlu ve Dr. Necdet İpekyüz bugün kendisini ziyaret etmiş ve bir görüşme gerçekleştirmiştir. Yetkililerle yapılan görüşmeler sonunda sayın Demirtaş hastaneye sevk edilmiştir. pic.twitter.com/d86BEuHd9w — HDP (@HDPgenelmerkezi) December 2, 2019 Sevgili Demirtaş’ın durumunu yakından takip ediyoruz. Bugün Mv. Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz hemen Edirne’ye gittiler, kendisiyle cezaevinde görüştüler. Sağlığı iyi. Hastaneye sevkl için girişimlerimiz sürüyor. — Pervin BULDAN (@PervinBuldan) December 2, 2019

Son güncelleme: 18:34 02.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı