• Turkhane Logo

Demirtaş: On binlerce insan yürütmenin talimatı ile işten atıldı

Tutuklu muhalif lider Selahattin Demirtaş, on binlerce insanın yürütmenin talimatı ile işten atıldığını, yargı üstünde baskı kurularak bu kişilerin haklarının iadesinin engellendiğini söyledi.

14:11 17 Temmuz 2019 Çarşamba
Demirtaş: On binlerce insan yürütmenin talimatı ile işten atıldı
Tutuklu muhalif lider Selahattin Demirtaş, on binlerce insanın yürütmenin talimatı ile işten atıldığını, yargı üstünde baskı kurularak bu kişilerin haklarının iadesinin engellendiğini söyledi.



Demirtaş tutuklu yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın ikinci gününde savunmasına devam etti. Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Sincan Cezaevinde görülen duruşmasına bağlanan Demirtaş, hakkında 142 yıl hapis cezası isteniyor.

BİNLERCE AKADEMİSYENE CEZA YAĞDIRILIYOR


Demirtaş hazırlanan fezlekelere tepki gösterdi. “Binlerce akademisyen, savaş istemiyorum dediği için akademiden atılıyor ve yargı onlara patır patır ceza yağdırıyor. Daha binlerce örnek sayabilirim. Selahattin Demirtaş 2013 yılında Karakoçan’da Kürt demiş, Kürdistan demiş, bu suçtur. Bunu yakalayacağız, hücreye atacağız. Bu mudur? Bu mudur adalet anlayışı” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’Yİ YÖNETENLER EN BÜYÜK SUÇU İŞLİYOR

Bu yapılanlarla şu anda Türkiye’yi yönetenlerin en büyük suçu işlediğini belirten Demirtaş, şunları dile getirdi:

“Anayasa askıya alınmış durumda. Anayasasızlık şu anda fiili durumdur. 138. madde her gün katlediliyor. Yargıya bangır bangır talimat veriliyor.”

KÜRTLÜĞÜMLE ALAY EDİLDİĞİNDE TEPEMİN TASI ATIYOR

Demirtaş savunmasına şöyle devam etti:

“Kürt milliyetçisi değilim. Milliyetçi değilim, milliyetçi çizgiyi doğru bulmam. Ama benim Kürtlüğümle alay edildiğinde, kusura bakmayın tepemin tası atıyor. Kürdistan kelimesini kullandım diye beni terör propagandasıyla suçlayanları gördükçe benim de tepemin tası atıyor. Empati yapın. Etnik kimliğiniz, inancınız, mezhebinizle alay edildiğinde, yok sayıldığında ne hissedersiniz? İnsanın onuruyla ilgili bir mevzudur bu.”

SAVCI İŞKENCE SUÇUNU ÖVMÜŞ OLUYOR

12 Eylül darbe döneminde yaşanan haksızlıkları anlatan Demirtaş, “Savcı, Kenan Evren darbe yönetiminin ve o dönem Diyarbakır Cezaevi komutanı Esat Oktay Yıldıran’ın savunusunu yapmış oluyor. Ben Mazlum Doğan’ın işkenceye karşı duruşunu savunuyorsam ve savcı da bunu suç olarak görüyorsa savcı darbecilerin fiilini savunmuş oluyor. Sizin (mahkeme heyeti) normalde, bu savcı hakkında suç duyurusunda bulunmuş olmanız lazım. Ben burada suçu ve suçluyu övmüyorum. İşkence suçunu övmüş oluyor savcı. İşkenceyi korumuş oluyor” dedi.

Son güncelleme: 14:11 17.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı