• Turkhane Logo

Demirtaş, Der Spiegel'e konuştu

Selahattin Demirtaş, Alman Der Spiegel dergisinin sorularını yazılı olarak yanıtladı: Muhalefet daha önce hiç olmadığı kadar hazırlıklı durumda; Erdoğan bu sefer kesinlikle kaybedecek

19:55 01 Mayıs 2023 Pazartesi
Demirtaş, Der Spiegel'e konuştu
Selahattin Demirtaş, Alman Der Spiegel dergisinin sorularını yazılı olarak yanıtladı: Muhalefet daha önce hiç olmadığı kadar hazırlıklı durumda; Erdoğan bu sefer kesinlikle kaybedecek

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 14 Mayıs seçimleriyle ilgili, Muhalefet, bugün daha önce hiç olmadığı kadar hazırlıklı durumda. 20 yıldır ilk defa birlikte hareket edecek durumdalar. Erdoğan bu sefer kesinlikle kaybedecek ve siyasi kariyeri sona erecek. Buna hiç şüphem yok dedi. 
Gazete Duvarın aktardığı habere göre, Demirtaş, Alman Der Spiegel dergisinin sorularını yazılı olarak yanıtladı. 14 Mayıs seçimlerinde neyin söz konusu olduğu sorusu üzerine Demirtaş, Erdoğan, Türkiyede bir tek adam rejimi kurmaya çalıştı. Şimdi tekrar kazanırsa, Türkiye bir çeşit diktatörlük olacak. Bu seçim, diktatörlük ile demokrasi arasında bir karar ifadesini kullandı.
Erdoğanın siyasi kariyeri sona erecekDemirtaş, seçimlerde iktidar değişikliğinin ne kadar olası olduğu sorusuna ise, Muhalefet, bugün daha önce hiç olmadığı kadar hazırlıklı durumda. 20 yıldır ilk defa birlikte hareket edecek durumdalar. Erdoğan bu sefer kesinlikle kaybedecek ve siyasi kariyeri sona erecek. Buna hiç şüphem yok yanıtını verdi.
Türkiyedeki ekonomik krizin de hatırlatıldığı Demirtaş, toplumun büyük bir kısmının iktidarın sorunları çözebileceğine güvenmediğini söyledi. Bazılarının buna güvendiğini de kaydeden Demirtaş, bunun, Erdoğan tekrar seçilmezse eski Türkiyenin geri gelebileceğine ve AKP sayesinde kazandıkları ayrıcalık ve rahatlıkları kaybedebileceklerine yönelik 20 yıllık bir korkudan kaynaklandığını kaydetti.
Demirtaş, Ancak AKP seçmeni de Erdoğanın yaşlı, yorgun ve vizyonsuz olduğunu biliyor. Erdoğan kaybettiğinde, korkulacak bir şey olmadığı görecekler ve rahatlayacaklar dedi.
Kürtler seçimin sonucunu kesinlikle etkileyebilirlerDemirtaş, HDPye açılan kapatma davasının, seçimlere Yeşil ve Sol Parti (YSP) listelerinden girme kararıyla bertaraf edildiğini de kaydetti. Kürt seçmenlerin seçimde nasıl bir rol oynayacağıyla ilgili ise Demirtaş, Kürtler, blok olarak demokrasi yanlısı bir tutum takınabilirler. Bu şekilde seçimin sonucunu kesinlikle etkileyebilirler. Ve tercihleri eminim ki Erdoğandan yana olmayacak diye konuştu.

Son güncelleme: 19:55 01.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı