• Turkhane Logo

Delegeler ‘değişim’ dedi: CHP’de yeni Genel Başkan Özgür Özel

03:50 05 Kasım 2023 Pazar
Delegeler ‘değişim’ dedi: CHP’de yeni Genel Başkan Özgür Özel





CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda yeni genel başkan Özgür Özel seçildi. İkinci turda Özgür Özel 812, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı.



CHP 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçimi için ikinci tur oylamada oy verme işlemi sona erdi. Ankara Spor Salonu’nda devam eden kurultayda saat 00.30 itibarıyla oy verme işlemine geçildi. Ayrı bir salonda gerçekleştirilen oy verme işleminde 1366 kurultay delegesi, 23 sandıkta tercihini yaptı. Oy verme işlemi saat 02.30 itibarıyla sona erdi.



YENİ BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL



Saatler süren kurultayın ardından ikinci turda 812 oy alan Özgür Özel CHP’nin yeni genel başkanı seçildi. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.



KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANIP SALONDAN AYRILDI



İlk tur sonuçlarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur öncesi adaylıktan çekileceği iddia edildi. Ancak Kılıçdaroğlu, 2. turda oy kullanmak için Kurultay salonuna geldi ve oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, daha sonra kendisini bekleyen araca binerek salondan ayrıldı.



ÖZEL: SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP 38. Olağan Kurultayı’nda açıklamalarda bulundu.



Özel:Hayatımın en büyük onurunu yaşıyorum. Yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Durmayacağız, çalışacağız. Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacağız yanlarına da yenilerini ekleyeceğiz.



KILIÇDAROĞLU:VEDA ETTİ



CHP Kurultay’ında seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, “Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Son güncelleme: 03:50 05.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı