• Turkhane Logo

Dedeoğulları ailesinin avukatı: Katliamın ırkçı saiklerle yapıldığı kanıtlandı

Konya’nın Meram ilçesinde geçtiğimiz mayıs ayında katledilen Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, 18 şüphelinin saldırı sonrası kendi aralarında kurduğu ‘mahkeme’ isimli WhatsApp grup yazışmalarını açıkladı.

15:02 16 Ekim 2021 Cumartesi
Dedeoğulları ailesinin avukatı: Katliamın ırkçı saiklerle yapıldığı kanıtlandı
Konya’nın Meram ilçesinde geçtiğimiz mayıs ayında katledilen Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, 18 şüphelinin saldırı sonrası kendi aralarında kurduğu ‘mahkeme’ isimli WhatsApp grup yazışmalarını açıkladı.

Konya’nın Meram ilçesinde geçtiğimiz mayıs ayında katledilen Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, 18 şüphelinin saldırı sonrası kendi aralarında kurduğu ‘mahkeme’ isimli WhatsApp grup yazışmalarını açıkladı. Karabulut, “Şüphelilerin yazışmalarında müvekkillerimi şikayetten vazgeçirme uğraşları var. Tetikçinin ifadesinde elinde kağıtlarla Dedeoğulları’nın evine şikayetten vazgeçirme için gittiğini söylemesi ve bunun görüntülerde yer alması kanıttır.” dedi.

12 Mayısta gerçekleştirilen ırkçı saldırıda aynı aileden 7 kişi katledilmişti.

Konya’da katledilen Dedeoğulları’nın avukatı Abdurrahman Karabulut, ofisinde dosyadaki son gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da katıldı.


Abdurrahman Karabulut, “Müvekkillerime yönelik 12 Mayıs’ta yapılan saldırıdan sonra saldırının ırkçı bir saikle işlendiği belirtmiştik. Ama bunları belirtirken, 7 müvekkilimden 5’inin emniyet ve savcılıkta vermiş olduğu ifadeler çerçevesinde söylüyorduk. 12 Mayıs saldırısından sonra 6 kişi tutuklandı, kısa bir süre sonra 4 kişi tahliye oldu. Biz yeniden tutuklama ve müvekkillerimin korunması talebinde bulunurken 30 Temmuz’da katliam gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

WHATSAPP’TA ‘MAHKEME’ GRUBU KURMUŞLAR

Gelinen aşama itibariyle soruşturma dosyasını 4 açıdan ele alacağını ifade eden Karabulut, 18 şüphelinin 12 Mayıs saldırısı sonrası kendi aralarında kurduğu ‘mahkeme’ isimli WhatsApp grup yazışmalarına, ses kayıtlarına dair şu bilgileri verdi:

“El konulan telefonlardan elde edilen imajlar, ses kayıtları ve yazışmalar artık saldırının ırkçı bir saikle işlendiğini tartışmasız ortaya koydu. Cezaevinde olan Veli Keleş’in tahliye edilen Ali Keleş’le yaptığı telefon görüşmesinde ırkçı saik net bir şekilde anlaşılmaktadır. Ses kaydında ve şüphelilerin kendi aralarında yaptığı yazışmalarda ‘Kürt’ler uslandı mı’ söylemi net bir şekilde ortaya çıktı. ‘Kürtler uslandı mı’ diyen, dayakla, yaralamayla, canına kastetmekle işlenen bir anlayış ırkçı bir saik değil de nedir? Diğer yandan WhatsApp konuşmalarında ‘Kürtler evi 650 bin TL’ye satıyorlarmış, inşallah, keşke’ şeklinde cevabı yazışmalar. Kürtlerin evinin satacaklarına dair bir duyumdan bahsediyorlar. Yine yazışmalarda ‘Karslı bir Kürt bulduk sulh için yarın karşı tarafla konuşacak’ diyorlar.”

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU: ÇOK VAHİM!

İnsan hakları savunucusu ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise “Korkunç bir nefreti yansıdan bir katliamı aylardır konuşuyoruz. Çok vahim boyutları olan bir katliam yaşandı. Biz konuyu başından beri takip ettik ve ardından Meclis’te de konuyu gündeme getirdik. Kürt meselesinin önemine parti olarak sürekli dikkat çekiyoruz. Ama uyardığımız hususlarda korkunç katliamlar ortaya çıkıyor. Sorunun bitirilmesi gerektiği de apaçık ortada. Ama gelinen noktada böylesine korkunç bir katliamla karşı karşıyayız. HDP olarak yoğun bir şekilde davayı takip edeceğiz. Ama öncesi ve sonrasıyla büyük ihmallerin olduğunu görüyoruz. Gelinen noktada iddialarımızın gerçekleştiğini gördük. Oldukça vahim gelişmeler var.” diye konuştu.

Son güncelleme: 15:02 16.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı