• Turkhane Logo

Davutoğlu ziyaret edince derneğe çay-şeker yardımını kestiler

AKP’li küskün eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kuracağı belirtiliyor.

13:49 11 Ağustos 2019 Pazar
Davutoğlu ziyaret edince derneğe çay-şeker yardımını kestiler
AKP’li küskün eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kuracağı belirtiliyor.



Davutoğlu’nun yeni parti çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretler ve medya buluşmalarına yönelik ise müdahaleler ve baskılar geliyor. En son Sputnik Türkiye’de YouTube canlı yayınında Davutoğlu’yu konuk eden Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin görevlerine son verilmişti.

Davutoğlu, yakın bir zamanda Konya ziyaretleri kapsamında Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çetin ve dernek üyeleriyle bir araya gelmişti. Sözcü’nün haberine göre söz konusu ziyaret sonrası Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çetin görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Gerekçe ise Davutoğlu ziyareti sonrası derneğe yapılan personel desteği ile çay-şeker yardımının kesilmesi.


Mustafa Çetin Bana açıkça istifa et demediler ama yaptıklarıyla beni istifa etmeye zorladılar” dedi.

Çetin, Davutoğlu ile görüşmelerinin AKP’li Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya rahatsızlık verdiğini söyledi. Çetin, “Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca Davutoğlu ile görüşmemizden rahatsızlık duymuş. Hasan Kılca bundan dolayı benimle eskisi gibi istişarede bulunmayacaklarını ve derneğe eskisi gibi yardımda bulunmayacaklarını söyledi” diye konuştu.

Dernekte çalışan çay ve temizlik personelinin belediye tarafından geri çekildiğini ifade eden Çetin, şunları söyledi:

“Derneğimize yapılan bütün yardımlar tek tek kesilmeye başladı. Derneğimizde bulunan temizlik personeli ve çaycı derneğin hizmetinden alındı. Ardından yapılan çay ve şeker yardımı da kesildi. Ben derneğimizin ve dernek üyesi arkadaşlarımızın zor durumda kalmaması için istifa etmek zorunda kaldım.”

Son güncelleme: 13:49 11.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı