• Turkhane Logo

Darptan tutuklanıp salıverilen AKP’li Faruk Koca hakim karşısına çıkıyor

15:00 08 Ocak 2024 Pazartesi
Darptan tutuklanıp salıverilen AKP’li Faruk Koca hakim karşısına çıkıyor





Hakem Meler’in darp etmesinin ardından tutuklanıp 15 gün sonra serbest bırakılan eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın da aralarında bulunduğu 4 sanık yarın hakim karşısına çıkacak. Sanıklar hakkında hapis cezası talep ediliyor.



Eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın da aralarında yer aldığı 4 sanık, Ankaragücü-Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’in darp edilmesine ilişkin açılan davada yarın Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.



OLAYIN ARDINDAN TUTUKLANMIŞLARDI



Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, 12 Aralık 2023’te Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama”, “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs”, “tehdit”, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” suçlarından tutuklandı.



AKP’Lİ FARUK KOCA SERBEST BIRAKILDI



Ankaragücü Kulübü’nün eski Başkanı ve eski AKP Milletvekili Faruk Koca ise tutuklandıktan 15 gün sonra serbest bırakıldı. İddianame, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesince 15 Aralık’ta kabul edildi. Avukatların itirazı üzerine sanıklar, 27 Aralık’ta adli kontrolle serbest bırakıldı. Davanın ilk duruşması yarın Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.



KOCA TOPLAMDA 13 YIL HAPİS TALEBİYLE YARGILANIYOR



İddianamede, Meler “müşteki”, eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin “şüpheli” sıfatıyla yer aldı. Şüphelilerden Koca’nın, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama” suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne, “tehdit” suçundan 6 aydan 2 yıla, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık”tan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapsi veya adli para cezasına çarptırılması talep edildi. İddianamede, diğer şüpheliler için de hapis cezası talep edildi.

Son güncelleme: 15:00 08.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı