• Turkhane Logo

Danışmanı açıkladı: Bahçeli neden susuyor?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Sinan Ateş cinayeti hakkında yazdı. Bahçeli'nin neden şimdiye kadar sessiz olduğunu açıklayan danışman Çiçek, saldırı için de Kılıçdaroğlu'nu suçlayarak

16:42 09 Ocak 2023 Pazartesi
Danışmanı açıkladı: Bahçeli neden susuyor?
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Sinan Ateş cinayeti hakkında yazdı. Bahçeli'nin neden şimdiye kadar sessiz olduğunu açıklayan danışman Çiçek, saldırı için de Kılıçdaroğlu'nu suçlayarak

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateşin Ankarada silahlı saldırı sonucu ölümüyle ilgili MHP kurmaylarının yaklaşık 10 gündür devam eden sessizliği MHP lideri Devlet Bahçelinin danışmanı Yıldıray Çiçek tarafından bozuldu.

Partisine yakın Türkgün gazetesinde konuyla ilgili kaleme aldığı Girift bir cinayetten oy avcılığı ve alçak imalar başlıklı yazıda olayın faillerinin ilişkilerine işaret eden Çiçek, 2 Özel Harekat polisinin de tutuklananlar arasında olduğunu hatırlatıp, Şu ilişkiler ağına bakar mısınız? Her yönüyle aydınlanması gereken bir olay… dedi.
Yıldıray Çiçek, Bahçelinin olayla ilgili suskunluğunu ise şöyle açıklamaya çalıştı: 
Zaten ilişkiler ağına bakınca bu olayın aydınlanmasını en çok MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ister. Sabır ve sağduyu içinde olayın arka planının tamamen aydınlanmasını beklemektedir. MHP grup toplantısında “Fakat hiç kimse sabrımızı yanlışa yormasın. Hiç kimse suskunluğumuzun asaletinden cesaret almaya kalkışmasın” şeklinde verdiği mesajı da bu sabır ve sağduyu içinde bekleyiş olarak değerlendirebilirsiniz.
KILIÇDAROĞLUNA BENZİNİ SEN Mİ DOLDURDUN? DİYE SESLENDİÇiçek, sözlerinin devamında da, olayla ilgili olarak Bahçeliye “Teslim edeceksin yanındaki çocukları…” diye seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu hedef aldı. Tetikçi Eray Özyağcı’yı motosikletle olay yerine getiren Vedat Balkaya’nın CHP’yi ve Kılıçdaroğlunu destekleyen tweetler attığının ortaya çıktığını öne süren Çiçek, CHP Genel Başkanını senin “Teslim edeceksin yanındaki çocukları” şeklindeki bu çapsız twitine karşı biz de “Vedat Balkaya tetikçiyi yoksa CHP Genel Merkezine mi bıraktı?” diye sormak istiyoruz. Yoksa CHP’li Vedat Balkaya’nın kullandığı motosikletin benzinini sen mi doldurdun siyaset zavallısı? diyerek hedef aldı. 
MHPli Çiçek, olayla ilgili okları Kılıçdaroğluna yönelten iddialarına Amerikancı politikaların bağımlısı Kemal Kılıçdaroğlu “Seçimler öncesi siyasi cinayetlerden endişe ediyorum” derken bir bildiğimi vardı yoksa? diyerek devam etti. 
Olay üzerinden İYİ Partiyi de hedefine yerleştiren Çiçek, Olayı oy avcılığına dönüştürmeye çalışan partinin Genel Başkanı Meral Akşener’in “Ailesinin bir özel talebi oldu. Soru önergesi, araştırma önergesi yapılmamasına dair Ayşe Ateş üzerinden bir talebi oldu” şeklindeki ifadeleri, belki de bazı şeylerin farkında olan ailenin bir mesajı olarak değerlendirilebilir. Olayın önü-arkası, sebebi-niyeti, cinayette rol alanların durumu aydınlandığında belki bugün susanlar yarın konuşacak, bugün konuşanlar yarın susacaktır diye yazdı. 
 

Son güncelleme: 16:42 09.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı