• Turkhane Logo

Damat maça gitti kafalar karıştı: Geri mi dönecek?

İstifasının ardından hakkında sayısız iddia ortaya atılan Berat Albayrak’ın, hafta sonu oynanan Trabzonspor-Galatasaray maçında tribünde görülmesi yeni iddiaları da gündeme getirdi.

10:49 16 Eylül 2021 Perşembe
Damat maça gitti kafalar karıştı: Geri mi dönecek?
İstifasının ardından hakkında sayısız iddia ortaya atılan Berat Albayrak’ın, hafta sonu oynanan Trabzonspor-Galatasaray maçında tribünde görülmesi yeni iddiaları da gündeme getirdi.


Geçen Kasım ayında Instagram hesabından yaptığı açıklama ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden Albayrak, uzun bir süre ortalarda görünmedi. Görevinden ayrıldıktan sonra bir kere Çamlıca Camisinde görüntülenen Albayrak bir kez de eşi ile birlikte katıldığı düğünde boy gösterdi. Berat Albayrak, Boğaz’da ofis tuttuğu ve uluslararası şirketlere danışmalık vereceği de iddia edildi.

İZİNİ KAYBETTİRDİ


İstifasından sonra izini kaybettiren Albayrak ile ilgili Can Ataklı, AKP’lileri çoğunlukta olduğu bir sitede yaşadığını söylemiş ve hakkında başka da bir bilgiye ulaşılamamıştı. Sedat Peker ise Berat Albayrak’ın, AKP’li iş insanı Murat Sancak’ın Beylikdüzü’ndeki evinde kaldığını iddia etti.

/

BAKAN YARDIMCISIYLA GÖRÜŞTÜ

Milli Gazete’den Ali Kemal İsmailoğlu, Berat Albayrak’ın geçen Ağustos ayında görevdeki Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile İstanbul Süleymaniye’deki görüşmesini haberleştirdi. İkilinin fotoğraflarını yayınlayan gazetenin haberi kulisleri hareketlendirdi. Basında yer alan bazı haberlere göre, Albayrak’ın kabineye geri dönebileceği ve eski görevine iade edilebileceği iddia edildi. Bu dikkat çeken görüntü de iddiaları güçlendirdi. Albayrak’ın yeniden siyasette aktif bir rol alıp almayacağı ise büyük merak konusu olmaya başladı.

ERDOĞAN’IN ÇABASI

Özellikle büyük kongre öncesi Berat Albayrak’ın adını çok sık zikretmeye başlayan Erdoğan’ın damadına partide yeni bir pozisyon arayışında olduğu iddia ediliyordu. Berat Albayrak bakanlığında kaybolan Merkez Bankasının 128 milyar dolar rezervi tartışmalarının yaşandığı dönemde Erdoğan, “Başınıza damat kadar taş düşsün” sözleriyle muhalefet tepki gösterdi. Erdoğan, daha sonraki konuşmalarında Albayrak’ın özellikle enerji alanında önemli başarılara imza attığını söyledi.

/

Erdoğan’ın kongrede damadını parti merkezinde bir göreve getirmek istediği teşkilatın ise buna sıcak bakmadığı için Erdoğan’ın geri adım attığı iddia edildi.

Bu arada, Albayrak’ın Şubat ayında görevine geri döneceği söylentileri bile döviz kurunu hareketlendirmeye yetti.

MAÇTA GÖRÜLDÜ

Albayrak, son olarak Trabzonspor-Galatasaray derbisinde görüntülendi. Locasında maçı takip eden Albayrak’a babası ve oğlunun da eşlik ettiği görüldü. Görüntülerin ardından yeniden Berat Albayrak iddiaları konuşulmaya başlandı.



Albayrak’ın aylar sonra halk içinde verdiği ilk görüntü sonrası gazeteci Fehmi Koru’dan ilginç bir çıkış geldi. Ekonomide Berat Albayrak döneminin politikalarına dönüş olduğunu dile getiren Koru, “Belki kendisi de görevine iade edilir, neden olmasın?” dedi.

Son güncelleme: 10:49 16.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı