• Turkhane Logo

Daha önce takipsizlik verilen IŞİD yöneticine şimdi bakın ne ceza isteniyor

Türkiye'de yakalanan, IŞİD'in bir dönem

13:15 04 Kasım 2022 Cuma
Daha önce takipsizlik verilen IŞİD yöneticine şimdi bakın ne ceza isteniyor
Türkiye'de yakalanan, IŞİD'in bir dönem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, Bashar Ghazal Al Sumaidai hakkında Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianamede Al Sumaidainin eşi Makaram Taha Ali ile örgütün silah sorumlusu olduğu iddia edilen Azzam Ali Husseın Al-Neama hakkında da dava açıldı.

İddianemede, Al Sumaidainin örgüt içerisinde Eğitim Bakanı, Adalet Bakanı, Kadıların Kadısı unvanlarıyla görev üstlendiği belirtildi. Al Sumaidainin eşi Makaram Taha Alinin ise eşiyle birlikte hareket ederek Iraktan Suriyeye ve sonra Türkiyeye geçiş yaptığı ifade edildi. Diğer şüpheli Azzam Ali Husseın Al-Neamanın da örgüt üst düzey yöneticisi Al Sumaidainin akrabası olduğu, örgütün silah ve mühimmat sorumlusu olduğu kaydedildi.

Azzam Ali Husseın Al-Neama hakkında, 2021 yılında Sakaryada yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildiği, ancak 13 Mayıs 2022de Al Sumaidainin yakın akrabası olduğu ve birlikte örgütte sorumlu düzeyde faaliyette bulunmaları nedeniyle yakalandığı, Sakarya Cumhuriyet Savcılığının bu soruşturmayı İstanbula gönderdiği de iddianamede yer aldı.

Son güncelleme: 13:15 04.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı