• Turkhane Logo

"Daha önce sizi kızdıracak sözler söyleyen Biden'la şimdi arkadaş gibisiniz, ne değişti?"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biden daha önce sizi kızdıracak sözler söyledi. Şimdi ise arkadaş gibisiniz. Ne değişti?" sorusuna, "Siyasette dün dündür, bugün bugündür. Siyasette 24 saatte çok şey değişebilir" yanıtını verdi.

18:01 30 Haziran 2022 Perşembe
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biden daha önce sizi kızdıracak sözler söyledi. Şimdi ise arkadaş gibisiniz. Ne değişti?" sorusuna, "Siyasette dün dündür, bugün bugündür. Siyasette 24 saatte çok şey değişebilir" yanıtını verdi.


AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanyanın başkenti Madriddeki NATO Zirvesinin bitiminde basın toplantısı düzenledi.

Erdoğanın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


İSVEÇ VE FİNLANDİYA İLE İMZALANAN MUHTIRA

Biz parlamentomuzda bu işi geçirmezsek bu iş yürümez. Onlar bu görevlerini yerine getirmeleri halinde biz ne yaparız, parlamentoya göndeririz. Ancak getirilmezse bunun gönderilmesi söz konusu değil. İsveç de biliyor, Finlandiya da biliyor. Öncelikle bu PKK, YPG, f...nün silinip atılması lazım.

Verilen söz yerine gelmezse o zaman sözleşmede ne varsa onun gereğini yerine getiririz. Bu teröristleri bize vereceğinizi söz veriyorsunuz, yasaları değiştireceğinize söz veriyorsunuz. Bunlar yerine gelmezse. Verilen söz yerine gelecek. Şahsiyetli dış politika budur. Bu yerine gelmediği takdirde Türkiye de verilen söz neyse bunu tutar. İsveç de aynı şeyi söyledi, Finlandiya da sözlerini verecekler. Erdoğan sözünü tutmazsa, Erdoğan’a gereken hesap sorulur.

BİDENIN TÜRKİYEYE F-16 SATMALIYIZ AÇIKLAMASI

Biliyorsunuz parlamentolar sıkıntıları süreçlerin yaşandığı yerlerdir. Bu konuda Sayın Başkan elinden gelen adımları atacağını söyledi. Benim de geniş bir ekibim ABDdeydi. Gerekli görüşmeleri yaptılar. Orada Cumhuriyetçilerle görüşme yapmak suretiyle desteğini almamız halinde Sayın Bidenın gayretleri sonuç bulacaktır. O yüzden gecikmeden ayrıca bir heyeti de göndereceğiz.

YUNANİSTANIN TUTUMU SİYASET ANLAYIŞIMIZA UYMUYOR

Yunanistanın malum son dönemlerdeki tutumu bizim siyaset anlayışımıza asla uymuyor. Kendisine İstanbulda verdiğim yemekten sonra bir teklifte bulundum. Üçüncü kişileri araya sokmayalım dedim. Ama 2-3 hafta sonra ABDde yaptığı konuşmayla durumu tersine çevirdi. Davosta da aynısını yaptı. Bununla da kalmadı Adaları silahlandırma girişimine gitti. Adaları silahlandıramazsınız. Buralarda kurulan üsler için de Rusyaya karşı dendi. Biz barışın egemen olduğu bir dünyayı tesis edeceksek bunlar neden yapılıyor.

TUTUKLU GAZETECİLER SORUSU

Freedom House önce kendisini sorgulaması lazım. Diyarbakır anneleri 110 gündür HDPnin kapısında evlatlarını bekliyor. Nerede bu Freedom House? Gitsin Diyarbakır annelerini görsünler. Bir defa özgürlüğün tanımını iyi bileceğiz. Özgürlük alanım sizin özgürlük alanınıza kadardır. Türkiyede bir Kandil gerçeği var. 13-14-15 yaşındaki çocuklar kaçırılıyor. Acaba Freedom House bunları ne kadar takip etti? Şu anda ülkemde cezai bir durum olmadıktan sonra gazeteci, kalemşör, fikir... Bunlardan cezaevinde olan yok. Bunların hepsi dezenformasyon.

UYGULANAN DİPLOMASİ HAKKINDA SORU

Ben bir siyasetçiyim. Belediye başkanlığından cumhurbaşkanlığına kadar bu süreci yaşadım. Bir şeyi öğrendim; Siyaset, kavga gürültü işi değildir. Siyaset daha çok eğer barışa endeksliyse, ne kadar dost kazanırsanız o kadar kayıpsınız. Benim Sayın Putin ile geçmişim eski. Sayın Zelenski ile daha yeni. Fakat siyasette Ukraynada iş başına geldiği andan itibaren ilişkilerimiz devam etti. Ortada bir gerçek var: Biz arabuluculuk yapacaksak en önemli adımlarımızdan birisi ne oldu? İki tarafın temsilcilerini bir araya getirdik. Onlar da yeni süreci başlattılar. Ben istiyorum ki bu süreci hızlandırarak devam ettirelim. Hele ki tahıl krizinin olduğu bir dünyada Ukraynadan bunu çıkartabilirsek, krizi çekenler bir rahatlama yaşayabilirler.

SURİYENİN KUZEYİNE OLASI OPERASYON

Uluslararası camianın anlamayacağı operasyonu yapmayız.

BİDEN SORUSU

Sayın Biden daha önce sizi kızdıracak sözler söyledi. Şimdi ise arkadaş gibisiniz. Ne değişti?

Siyasette dün dündür, bugün bugündür. Siyasette 24 saatte çok şey değişebilir. ABD ile ilişkimizin geçmişi çok çok eski. Ben başbakan olmadan önce Sayın Bush ile süreç başlatmıştım. İyi günler oldu, kötü günler oldu. Ama Türkiye ile ABD ilişkileri yolunda devam etti.

Son güncelleme: 18:01 30.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı