• Turkhane Logo

Cumhurbaşkanlığı: 750 bin Gazzeli’nin Türkiye’ye geleceği iddiaları doğru değil

15:50 08 Kasım 2023 Çarşamba
Cumhurbaşkanlığı: 750 bin Gazzeli’nin Türkiye’ye geleceği iddiaları doğru değil





ABD ve İsrail’n öncülüğünde Gazze Şeridi’nin boşaltılacağı ve Türkiye’ye yaklaşık 750 bin Gazzelinin geleceği şeklindeki iddialar, Cumhurbaşkanlığı tarafından yalanlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Türkiye’ye 750 bin Gazzelinin alınması karşılığında döviz sağlanacak” iddiasının doğru olmadığını açıkladı.



İsrail’in saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nin boşaltılacağı ve 750 bin Gazzelinin “döviz akışı karşılığında” Türkiye’ye geleceği iddiaları Cumhurbaşkanlığı tarafından yalanlandı.



Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada “Türkiye’ye 750 bin Gazzelinin alınması karşılığında ihtiyacı olan döviz sağlanacak iddiası doğru değildir” denildi. Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “ABD ve İsrail, Gazze halkını tahliye etmek ve karşılığında çatışmayı durdurmak için Körfez ülkeleri, Mısır ve Türkiye ile görüşüyor. Türkiye’ye 750 bin Gazzelinin alınması karşılığında ihtiyacı olan döviz sağlanacak iddiası doğru değildir” ifadelerine yer verildi.



Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Gazze Şeridi’ne yönelik ağır bombardımanın derhal durdurulması, sivillerin zarar görmemesi, Gazze’ye insani yardımların kesintisiz biçimde ulaştırılması ve Gazze Şeridi’ndeki sivillerin yerinden edilmesinin önlenmesi için çabalarını sürdürmektedir. Gazze’deki sivilleri yerlerinden etmeye yönelik herhangi bir yaklaşım kabul edilmemektedir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”

Son güncelleme: 15:50 08.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı