• Turkhane Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan hapis ile tehdit etti, Akşener meydan okuyarak cevap verdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala üslubunu sertleştirdi.

16:35 09 Mart 2019 Cumartesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan hapis ile tehdit etti, Akşener meydan okuyarak cevap verdi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala üslubunu sertleştirdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile “Terörist vatandaş” ithamı üzerine polemiğe giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’da yaptığı konuşmada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hatırlatmasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘birilerinin cezaevlerinde süre doldurduğunu’ hatırlatarak “Sen de aynı yola düşebilirsin” dedi.

Meral Akşener’i hedef alan sözlerine devam eden Erdoğan, “Hanımefendinin kaçacak deliği de yok. Çünkü o milletvekili de değil. Onunla hemen hesaplaşacağız. Onun hesabı ağır olacak. Milletimiz onlara sandıkta en büyük tokadı atacak” ifadesini kullandı.


ERDOĞAN’A 28 ŞUBAT GÖNDERMESİ

Erdoğan’ın hapis tehdidine sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren Meral Akşener, meydan okudu. “Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır.” diyen Akşener,  “Hak söze uydum diye, tehdit mi ediyorsun @RT_Erdogan? Ben 28 Şubat’ın tanklı-tüfekli paşalarından korkmamışım da, zamanında onlardan korkanlardan şimdi niye korkayım? Hodri meydan!” dedi.



/

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’yla birlikte Aydın’da düzenledikleri ortak mitingde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirmişti. Akşener, “18 milyon seçmene terörist diyen bir cumhurbaşkanına sözlerini hatırlattığımız için çok kızdı. Kimin dürüst kimin yalancı olduğunu bu millet bilir elbette” ifadesini kullanmıştı.

Akşener konuşmasında vatandaşlara “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terörist dediği Aydınlılar nasılsınız” diye seslenmişti. Erdoğan, Akşener’in bu eleştirisine karşılık suç duyurusunda bulunmuştu.

31 Mart seçimleri kapsamında katıldığı mitinglerde muhalefete oy veren vatandaşlara “Terörist” demediğini anlatmaya çalışan Erdoğan, Siirt’te katıldığı seçim toplantısında “Ben vatandaşıma terörist diyecek kadar enayi miyim ya.” ifadesini kullanmıştı.



 

Son güncelleme: 16:35 09.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı