• Turkhane Logo

Cumartesi Anneleri: Sözde reformlarınızla bizi oyalamayın

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri ve kendilerine destek veren 46 kişi hakkında 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

21:28 24 Kasım 2020 Salı
Cumartesi Anneleri: Sözde reformlarınızla bizi oyalamayın
Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri ve kendilerine destek veren 46 kişi hakkında 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Galatasaray Meydanı’nda 700’üncü haftada yaptıkları eylemi gerekçe göstererek yıllardır kayıplarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri ve annelere destek verenlere dava açtı.

46 kişi hakkında 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


CUMARTESİ ANNELERİ: SÖZDE REFORMLARINIZLA BİZİ OYALAMAYIN 

İktidar, hukuk reformu yapılacağına dair açıklamalarda bulunurken Cumartesi Anneleri, davaya tepki göstererek, “Sözde reformlarınızla bizi oyalamayın, toplumun ve bizim adalet talebimizi duyun ve adliyelerin kapılarını artık adalete açın” dedi.

‘YÜRÜYÜŞE KATILMA’ SUÇLAMASI… 

Savcı Fatih Dönmez’in hazırladığı iddianamede Cumartesi Anneleri ve eyleme destek verenler hakkında ‘Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama’ suçunun işlendiği iddia edildi.

Dönmez 46 kişi hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

Savcılık eyleme katılan ve Galatasaray Meydanı’nda oturarak Cumartesi Anneleri’ne destek veren milletvekillerinin dosyasını ise ayırdı. 

Cumartesi Anneleri haklarında açılan davaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

” 28 Şubat koşullarında bile sürdürdüğümüz 25 yıllık adalet arayışımızın, hukukun bütünüyle devre dışı bırakılarak bir davaya konu olması, Cumartesi Anneleri’ne “Sorununuz kabinemin sorunudur” diyen AKP iktidarının “Hukuk ve adalet reformu” müjdesi sonrasında gerçekleşti.

SİYASİ KRİZLERİ AŞMAK İÇİN GÜNDEME GETİRİLEN REFORMLAR…

Demokratik bir devlette, mevcut adaletsizliklere itiraz edenler, hak ve özgürlük talep edenler, düşüncelerini barışçıl yöntemlerle ifade etme imkânı bulmalıdır. Eğer bu imkân yoksa hukuktan, demokrasiden, adaletten, reformdan bahsedilemez. Türkiye’nin yapısal sorunlarını çözmek yerine, sadece siyasi krizleri aşmak için gündeme getirilen reformlardan demokrasi ve adalet çıkmaz. Demokrasi, adalet ve reform gibi kavramları, karşı karşıya kaldığınız açmazları ötelemek için başvurduğunuz hamleler olmaktan çıkarın.

ADALET TALEBİMİZİ DUYUN

Önce yargıyı araçsallaştıran siyasetinize son verin. Hak ve adalet arayışını suç sayan zihniyetinizi değiştirin. Cezasızlığa son vererek, adaleti sağlayacak bütünlüklü politikaları hayata geçirin. Sözde reformlarınızla bizi oyalamayın, toplumun ve bizim adalet talebimizi duyun ve adliyelerin kapılarını artık adalete açın.”

Son güncelleme: 21:28 24.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı