• Turkhane Logo

Cübbeli 'iç savaş' deyip yine Diyanet'i hedef aldı: Uyuyor musunuz?

16:40 15 Temmuz 2022 Cuma
Cübbeli 'iç savaş' deyip yine Diyanet'i hedef aldı: Uyuyor musunuz?

Cübbeli Ahmet diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Kuveytli Vehhabi şeyhi Osman El Hamisin Sakaryada camide vaaz vermesi üzerine Diyaneti uyarmıştı. 

Cübbeli Ahmet sosyal medya üzerinden Diyâneti, vehhâbîleri konuşturmama husûsunda uyarıyorum. Aksi takdirde iç savaşa destek vermiş olacaklardır demişti.
Cumhuriyetin haberine göre Haftanın Sohbeti videosunda Sakarya’da bir camide Kuveytli Vahabi Şeyhi Osman El Hamis’in namaz kıldırıp vaaz vermesinin ardından çektiği video ile Diyanet İşleri Başkanlığını eleştirmeye devam etti. 
UYUYOR MUSUNUZ?Uyuyor musunuz? diyerek Diyanete tepki gösteren Ünlü, Diyanet ile ilgili sorunları hep dillendiriyorum şimdi daha büyük bir sorun meydana geldi dedi. 
Ünlü, şöyle devam etti:
Osman El Hamis’i Sakarya Müftüsü davet etmiş. Tozlu Camiinde konuşturmuş. Onun üzerine baya olaylar yaşandı. Ondan sonra bu Sultangazi taraflarında Mahmut Hasanat diye bir adam Filistinli… Nasıl cemaat izdiham ediyor… Kocaman camiler, biz şu an konuşamayız yasaklıyız ama bütün Müslümanlara, hepimize ‘gavur’ diyen bu adamlar camiilerde cemaat toplamışlar, izdiham. Müftülüğü arıyor arkadaş, ‘İmam izinde’ diyorlar. Bu kadar cemaat nerede toplandı? Uyuyor musunuz? Yol vermişler bu abilere
CAMİLERİ VERMİŞSİNİZ VAHABİLERİN ELİNEDiyanetin görevini ihmal ettiğini söyleyen Ünlü, Diyanet’e çok görev düşüyor, maalesef görevini tamamen ihmal etmiş vaziyette. Hükümet ne yapacak sana vazife vermiş diyanetsin ya. Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline dedi.
TÜRKİYEDE SELEFİ ORANINI AÇIKLADICamilerin dolup taştığını ve Diyanetin bu durumdan haberinin olmadığını iddia eden Cübbeli Ahmet, Camiler doluyor taşıyor, diyanetin haberi yok. Nasıl haberin yok ya? O zaman burada bir suikast var, kötü bir niyet var. Bunların acilen Türkiye’ye girişleri yasaklansın. Hele ki o Mahmut Hasanat tamamen bizi şirkle suçlayan bir adam camilerimizde konuşuyor dedi. Durumu izdiham diye açıklayan Ünlü, Bu adam yarın ‘sokağa çıkın’ dese çıkmaz mı onlar? Videolar ortada. Sultangazi pilot bölge ya. Türkiye’de bazı illerde ortalama yüzde 3.6’ya çıkmış selefi, ama bazı illerde yüzde 8, yüzde 10’a çıkmış ifadelerini kullandı. 

Son güncelleme: 16:40 15.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı