• Turkhane Logo

Çözüm Sürecini bitirdiği belirtilen olay adım adım böyle karartıldı

Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesi olayında tüm tutuklular beraat etti. İşte olayın madde madde karartılış hikayesi ve asıl faile ilişkin izler.

10:54 22 Temmuz 2019 Pazartesi
Çözüm Sürecini bitirdiği belirtilen olay adım adım böyle karartıldı
Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesi olayında tüm tutuklular beraat etti. İşte olayın madde madde karartılış hikayesi ve asıl faile ilişkin izler.



22 Temmuz 2015’te Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polis kaldıkları evde öldürüldü. 7 Haziran seçim yenilgisini almış ve tek başına iktidar olanağını kaybetmiş AKP iktidarı’nın yüzünü MHP oylarına çevirdiği günlerdi. Recep Tayyip Erdoğan, Çözüm Süreci’yle ilgili durma noktasına getirdiği görüşmeleri, iki polisin şehit edildiği olayla birlikte bitirdi. İki polisin şehit olmasının Çözüm Süreci’ni bitirdiği tüm iktidar medyası tarafından ilan edildi.



Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Feyyaz Yumuşak ile Çevik Kuvvet Şubesi personeli Okan Acar

-Olaydan kısa bir süre sonra PKK’nın silahlı kanadı HPG’den gelen açıklamayla olay üstlenildi ve Suruç’ta 33 gencin yaşamını yitirdiği katliama “misilleme eylemi” olduğu belirtildi. Ancak çok geçmeden HPG’den gelen ikinci açıklamayla olayın kendileri tarafından yapılmadığı kaydedildi.

-Olay sonrası ilçede 7 kişi gözaltına alındı, günlerce süren işkenceden sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

-Dosyaya “gizlilik” konularak, uzun süre avukatların erişimi engellendi.

-Uzun süren duruşmaların ardından Urfa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4’üncü duruşmasında iktidar medyasında “katiller” olarak lanse edilen sanıklardan Lütfi Abir, Murat Abir ve Ömer Kılıç tahliye edildi.

-Tutuklu sanıklar Sedat Aydın, Hasan Aydın, Hüseyin Aydın ve Naci Yılmaz ise davanın 13’üncü celsesinde cinayet suçlamasından beraat ettiler. Sadece sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla 1 yıl 6’şar ay hapis cezası verilerek, tahliye edildiler.

– Tutuklananların telefonla ihbar edildiği ortaya çıktı. Beraatten sonra bu ihbarları kimin yaptığına ilişkin araştırma yapılması talebi reddedildi.

-Dosya kapsamında cinayetin faili olarak alınan herkes beraat etmiş oldu.

-Dosyada en önemli delil, Burak Kuru adlı polis memurunun olay yerinde bulunan parmak iziydi. Parmak izine ilişkin rapor büyük uğraşlar sonucu dosyaya girebildi. Olay yerinde parmak izi çıkan polislerin ifadelerinin alınması için yapılan tüm talepler mahkeme tarafından reddedildi.

-Dosyanın ilk savcı ve hakimi “Cemaat soruşturmaları kapsamında” tutuklandılar.

-Avukatlar olayın asıl faillerinin ellerini kollarını sallayarak dolaştığını belirterek, soruşturmaların genişletilmesini talep etti.

-Dosyada gizlilik kararı kalktıktan sonra, kamera kayıtlarının toplanmadığı ortaya çıktı. Ardından talep geldi ancak kamera kayıtlarının silindiği bildirildi.

Son güncelleme: 10:54 22.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı