• Turkhane Logo

Çorlu tren kazasının olay yeri keşfine aileler alınmadı

Çorlu ilçesinde 25 kişinin öldüğü, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili açılan davada mahkemenin kararı üzerine bilirkişi heyeti olay yerinde keşif yaptı.

09:11 17 Temmuz 2020 Cuma
Çorlu tren kazasının olay yeri keşfine aileler alınmadı
Çorlu ilçesinde 25 kişinin öldüğü, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili açılan davada mahkemenin kararı üzerine bilirkişi heyeti olay yerinde keşif yaptı.



Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı’ya gitmek üzere hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Kazada 7’si çocuk, 25 kişi yaşamını yitirdi, 328 kişi de yaralandı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kazanın meydana gelmesinde asıl kusurlu bulunan TCDD 1’inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14’üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü’nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği’nde Yol Bakım ve Onarım Şefi olan Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği’nde Hat Bakım ve Onarım Memuru olarak görevli Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Mahkemeye heyetinin 5’inci duruşmada olay yerinde bilirkişi heyetinin keşif yapması kararını vermesinin ardından bugün kazanın meydana geldiği Sarılar Mahallesi yakınlarında heyet keşif çalışmasında bulundu. Mahkeme heyeti ve 7 kişiden oluşan uzman ekip kaza yerine Çorlu Tren İstasyonu’ndan TCDD’ye ait kullandığı katener ile geldi. Mahkeme heyeti ve bilirkişinin bölgedeki incelemesi yaklaşık 2 saat sürdü.


JANDARMA BARİYERLERİ ACIMIZI DAHA ÇOK TETİKLİYOR

Faciada yakınlarını kaybedenler keşif alanına alınmadı, ailelerle jandarma arasında arbede çıktı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre faciada oğlunu yitiren Mısra Sel, “Kimsenin bilirkişinin işine karışacağı yok. Tek istediğimiz iki yıldır üstü kapalı yürütülen bu dosyaya ışık tutacak olan bu keşfin şeffaflıkla yürütüldüğünü görmek. Olay yerinde şu anda o gün trenden çıkan Ekrem Amca ve Hacer Abla var. Bu insanlar, o gün trenin içinden canlı çıktılar. İkisi de eşini kaybetti. Birinci derece görgü tanığı yani ikisi de. Olay yerine alınmamamız, karşımıza konulan jandarma bariyerleri bu acımızı daha çok tetikliyor” dedi.

Tren faciasında kızını, iki kardeşini ve yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin ise “Bilirkişiden sadece vicdanlı olmalarını isteyecektim. Nasıl acı çektiğimi görsünler istedim” dedi.

Son güncelleme: 09:11 17.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı