• Turkhane Logo

Çölaşan ‘hapisteki çocukları’ hatırlattı: Bu yarayı kimse görmek istemiyor

14:25 07 Temmuz 2023 Cuma
Çölaşan ‘hapisteki çocukları’ hatırlattı: Bu yarayı kimse görmek istemiyor





Anneleriyle birlikte cezaevlerinde bulunan çocukları köşesine taşıyan Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, “Bu yarayı hiç kimse görmek istemiyor. Medyamız bu konuya girmeyi her nedense pek düşünmüyor” eleştirisinde bulundu.



Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, bugünkü köşe yazısında Türkiye hapishanelerinde anneleriyle birlikte kalan çocukları yazdı.



Yazısına “Tutuklu çocuklar, zavallı çocuklar” başlığını uygun gören Çölaşan, cezaevlerinde çekilmiş üç fotoğraf da paylaştı. Üç fotoğrafta anneleriyle birlikte kalan 30’a yakın çocuk görülüyor.



Çocukların cezaevinde bulunmasını “kanayan yara” olarak niteleyen Çölaşan, “Ama bu yarayı hiç kimse görmek istemiyor. Zaten hiçbirimiz bu konuda olup bitenin farkında değiliz, olmak da istemiyoruz! Medyamız bu konuya her nedense pek girmeyi düşünmüyor! Devlet derseniz o da öyle!..” yorumunda bulundu.



Cezaevlerinde toplamda 314 bin kişinin kaldığını kaydeden Çölaşan, 14 bin dolayında da kadın bulunduğunu söyledi. Kadınlar arasında yıllarını çocuklarıyla cezaevlerinde geçirmek zorunda olan anneler bulunduğunu kaydeden Çölaşan, “Koğuşla küçük bir avlu arasında geçen kısıtlayıcı bir yaşam skışmışlığı…” ifadesini kullandı.



Cumhuriyet’in 100. yılına girdiğimiz hatırlatan Çölaşan, bu yıla özel bir genel ya da kısmi af çıkarılması gerektiğini de vurgulayarak, “100. yıl gibi özel ve anlamlı yıl dönümlerinde devlet tarafından bir takım özel kararlar alınır, gerekirse yasalar çıkarılır” diye yazdı.



Çölaşan yazısını, “Siyasetçileri ve bizim iktiran soracak olursanız, onlar işin bu gibi insancıl boyutlarını idrak etmekten aciz” şeklinde noktaladı.(kronos)

Son güncelleme: 14:25 07.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı