• Turkhane Logo

Çok sayıda HDP ve DBP yöneticisine gözaltı

Diyarbakır ve Hakkari'de yapılan ev baskınlarında çok sayıda HDP ve DBP yöneticisi ile üyesi gözaltına alındı.

10:49 05 Aralık 2018 Çarşamba
Çok sayıda HDP ve DBP yöneticisine gözaltı
Diyarbakır ve Hakkari'de yapılan ev baskınlarında çok sayıda HDP ve DBP yöneticisi ile üyesi gözaltına alındı.

Diyarbakırın merkez ilçelerinde bu sabah DBP ve HDPli yöneticilerin evlerine polislerce baskınlar düzenlendi. Baskınlarda HDP Bağlar İlçe Eş Başkanı Necmettin Burakmak, Yenişehir İlçe Eş Başkanı Vahap Günay, HDP Kayapınar İlçe Eş Başkanı Haluk Eyüpoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar İlçe Eş Başkanı Ali Alkan, DBP yöneticisi Ramazan Üngür ve HDP Yöneticileri Osman Dön ile Sait Demir, gözaltına alındı. 

HDP ve DBPli yöneticiler, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

AÇLIK GREVİNE KATILMIŞLARDI


Gözaltına alınan HDP ve DBPli yöneticiler, 17-18 Kasım tarihlerinde HDP Diyarbakır il binasında DTK Eş Başkanı ve Milletvekili Leyla Güvene destek amacıyla açlık grevine katılmıştı.  

HAKKARİDE 8 GÖZALTI

Hakkaride sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güvenin başlattığı açlık grevine destek amacıyla önceki hafta üç günlük açlık grevine giren 8 kişi gözaltına alındı. Yapılan ev baskınlarında HDP İl Eş Başkanı Zeynep Kaya, DBP İl Eş Başkanı Nuriye Aktaş, Yüksekova DBP İlçe Eş Başkanı Nevzat Kaya ile parti üyeleri Şehriban Acar, Keskin Erol, Necip Coşkun ve Nurettin Atsız gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Hakkari Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 



Son güncelleme: 10:49 05.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı