• Turkhane Logo

“Çocuklarım evden kovuldu, aile bütünlüğümüz paramparça”

İki yıldır Manisa E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu olan 3 çocuk annesi Nesibe Nur Akkaş: “Çocuklarım evden kovuldu, artık kendimi iyice çaresiz hissediyorum.”

15:00 07 Eylül 2020 Pazartesi
“Çocuklarım evden kovuldu, aile bütünlüğümüz paramparça”
İki yıldır Manisa E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu olan 3 çocuk annesi Nesibe Nur Akkaş: “Çocuklarım evden kovuldu, artık kendimi iyice çaresiz hissediyorum.”


BOLD Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre Manisa’da bir aile dramı yaşanıyor. Karı-koca tutuklu olan Akkaş çiftinin 3 çocukları, dede, üvey babaanne, görümce ve şizofreni hastası anneannenin evleri arasında git gel yaşarken psikolojileri bozuldu, ortada kaldıkları zamanlar oldu. Anneleri ev hanımı Nesibe Nur Akkaş (41) ise cezaevinden mektuplar yazarak çocuklarının derdine derman olmak için çırpınıyor.Geçen şubat ayında HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na mektup yazan Akkaş, intihara teşebbüs eden 12 yaşındaki kızını ve manik depresif olan 16 yaşındaki oğlunu anlatmıştı. Akkaş, 16 Ağustos 2020 tarihli ikinci mektubunda çocuklarının ortada kaldığını ve artık kendini iyice çaresiz hissettiğini söylüyor.

Cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklanan ev hanımı Nesibe Nur Akkaş 27, eşi Mehmet Akkaş ise 49 aydır aynı cezaevinde tutuklu. Manisa İmam Hatip Lisesi’nde din kültürü öğretmeni olarak çalışan 44 yaşındaki Mehmet Akkaş, 8 yıl 1 ay, eşi ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tanık ifadelerine dayanılarak tutuklanan Akkaş çiftinin hakkındaki iddialar Bank Asya hesabı, mesajlaşma programı Bylock. İkisinin de cezaları Yargıtay tarafından onaylandı.


Hem annelerinden hem babalarından ayrı kalan 3 çocuğu iki yıldır çok zor günler geçiriyor. İki kızı, bir oğlu olan Nesibe Nur Akkaş tutuklandıktan sonra kızları Manisa Nuriye Köyü’nde yaşayan dedeleri ve üvey babaannelerinin yanına, oğlu da İzmir’de yaşayan ancak şizofren olan anneannesinin yanına yerleşti. Anneanne hastalanınca büyük oğlan mecburen kardeşlerinin yanına köye döndü.

/
Nesibe Nur-Mehmet Akkaş, Manisa Cezaevi.

ÇOCUKLARIM KENDİ KENDİLERİNE BİLET ALIP GİTMİŞLER

Çocuklarının bu süreçte ruh sağlıklarının bozulduğunu söyleyen Nesibe Akkaş, şimdi de onların ortada kaldığını belirtiyor. Akkaş mektubunu yazdığı tarihten 3 hafta önce babaannelerinin çocuklarını evden kovduğunu söyledi. Nedenini mektubunda şöyle anlattı:

“Maalesef 3 hafta önce evde sudan çıkarttığı bir arbede ardından 3 çocuğumu evden kovmuş, kim bakıyorsa baksın demiş. Olayı ertesi gün telefon görüşünde öğrendim. Babam çocuklarımı almış, kapalı olan Turgutlu’daki evimize getirmiş, evi temizleyip onları evde bırakıp köye dönecekmiş. Bu arada Kayseri’deki görümcemi aramış, çocuklar evde yalnızlar, gelin alın diye. Maalesef köyde ırgat gibi çalışan babam işlerin başına dönmek zorunda kalmış. Kısacası kimse gelip almamış, bilet almışlar, çocuklarım kendi kendilerine Kayseri’ye gitmişler.”

TEK BAŞINA KALIYOR, ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYOR

İki kız şu anda halalarının yanında kalıyor. Nesibe Nur Akkaş’ın görümcesinin Bold Medya’ya verdiği bilgiye göre büyük oğlan ise bu sene üniversite sınavına gireceği için İzmir Çiğli’ye gitti. Dedesinin ona tuttuğu evde tek başına yaşıyor, bir yandan da okuluna devam ediyor.

EVDE 5 ÇOCUK VE YATALAK BİR ANNE

Nesibe Nur Akkaş mektubunda kızların yaşamak zorunda kaldığı ortama dair ise şu bilgileri veriyor: “Evde yatalak, görümcemin yardımı olmadan doğrulamayan kayınvalidem, bekar kaynım ve görümcemin 3 çocuğu var. Görümcemin de eşi 4 yıldır tutuklu, ciddi zorluklar yaşamış mağdur başka bir kadın. Psikolojisini tahmin ediyorsunuzdur.”

Bold Medya’ya konuşan görümce Fatma Taşdelen, 5 çocuk, yatalak bir anne ile ilgilenmek zorunda olduğunu ifade ediyor. 11 yaşındaki oğlunda şeker hastalığı çıktığını belirten Taşdelen zorluklara rağmen yeğenleriyle ilgileniyor, ikametgahlarını da yanına aldırdı.

“TRİLYONLAR DAHİ VERİLSE TELAFİSİ YOK”

Aile bütünlüğünün paramparça olduğunu söyleyen Nesibe Nur Akkaş mektubunu isteyerek bitiriyor:

“O yasa çıkıyordu, bu yasa kapsıyordu ümitlerimin inkisara uğraması hem çocuklarımda, hem ailemde hem de bizde ciddi üzüntüler sebep olmuşken bu yaşananların ardından artık kendimi iyice çaresiz hissediyorum. Bunları hiçbir suç işlememişken yaşıyor olmak ve bu tahribatın ve kayıpların trilyonlar dahi verilse telafisi olmaması… Mağduriyetimizin tez zaman çözülmesini ümit ediyorum.”

/
Nesibe Nur Akkaş ve çocukları bir görüş gününde.

NESİBE NUR AKKAŞ’IN ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU’NA GÖNDERDİĞİ MEKTUP

/

/




Kaynak: BOLD 

 

Son güncelleme: 15:00 07.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı