• Turkhane Logo

Çocukları dağda olan 100 aile 'sohbet' adı altında TEM'e çağrıldı

Ailelerden çocuklarıyla iletişime geçmeleri 'pişmanlık yasasından faydalanmaları için onları ikna etmeleri' istendi.

09:59 13 Eylül 2019 Cuma
Çocukları dağda olan 100 aile 'sohbet' adı altında TEM'e çağrıldı
Ailelerden çocuklarıyla iletişime geçmeleri 'pişmanlık yasasından faydalanmaları için onları ikna etmeleri' istendi.



Diyarbakırda son 2 günde çocukları dağda olan 100 aile, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gayri resmi bir şekilde çağrılarak çocuklarının pişmanlık yasasından faydalanmaları için ikna edilmeye çalışıldı.

Diyarbakırda bazı ailelerin çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü önünde başlattığı oturma eyleminin akabinde, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, çocukları dağda olan aileleri arayarak TEM Şube Müdürlüğü’ne çağırmaya başladı. Özellikle anneleri arayan TEM ekipleri, gelen aileleri, TEM binasının 3üncü katına alıyor. Burada Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Bürosu ekipleri tarafından sohbete alınan aileler, ayrı ayrı özel odalarda en az 2 polisle sohbete zorlanıyor.


HİÇBİR KAYIT TUTULMUYOR

Görüşmeye çağrılan bazı ailelerden edinilen bilgiye göre, resmi bir tebligat olmaksızın telefonla TEMe çağrılan aileler, TEM Şube Müdürlüğü’ne geldiklerine dair herhangi bir kayıt yapmaksızın müdürlüğe alınıyor. Nizamiyedeki giriş kontrol noktasında kayıtsız kimsenin alınmadığı müdürlüğe kayıt yapmaksızın alınan aileler, özel odalarda Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Bürosu ekipleri tarafından sohbete alınıyor. 

Ailelerin avukatlarıyla görüşmeye gitmesine izin verilmediği, TEM Şubeye yalnız gelmelerinin istendiği sohbete alma faaliyetini yürüten Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Bürosunda son 2 günde 100 aile sohbete alındı. TEM ana binasının 3üncü katının tamamının bu büroya ayrıldığı sohbetlerde, hiçbir kayıt ya da forum tutulmuyor.

PİŞMANLIK YASASI SOHBETİN MERKEZİNDE

Hiçbir notun tutulmadığı ve görüşmenin resmi olarak kayda alınmadığı sohbetlerde ailelere, çocuklarının kötü alışkanlıkları, arkadaşlarının isimleri, çocuklarının nerede olduğu, çocuklarıyla iletişimlerinin devam edip etmediği, çocuklarının herhangi bir siyasi partiye gidip gitmediği soruları soruldu. Ailelerden çocuklarıyla iletişime geçmeleri pişmanlık yasasından faydalanmaları için onları ikna etmeleri istendi. Aileler ayrıca HDP önünde başlatılan oturma eylemine katılmaları için ikna edilmeye çalışıldı. (MA) 

Son güncelleme: 09:59 13.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı