• Turkhane Logo

Çocuklara yapılan ‘terör’ operasyonunu övdüler: Yandaş medya anneleri ile birlikte çocukların gözaltına al

17:25 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Çocuklara yapılan ‘terör’ operasyonunu övdüler: Yandaş medya anneleri ile birlikte çocukların gözaltına al





Gülen Hareketi mensuplarına yönelik soykırım operasyonda gözaltına alınan 38 kişiden 14’ünün 15 yaşlarında çocuklar olduğu ortaya çıktı. Yandaş medya, piknik yapan çocukları ‘örgüt toplantısı yapıyorlardı’ diye afişe ederken, ‘MİT ve Emniyet yapılanmayı çökertti.’ şeklinde haberler yaparak çocuklara yönelik terör operasyonuna övgüler düzdü.



Beylikdüzü‘nde evlere yapılan baskında anneleriyle birlikte gözaltına alınan 18 yaşından küçük kız öğrencilerin Emniyet’teki Sübyan Şube’de tutulduğu, diğerlerinin ise KOM Şube’ye götürüldüğü öğrenildi. Gözaltı süresinin 4 gün olduğu belirtilirken, yaşları küçük olan çocuklar akşam saatlerinde serbest bırakılırken halen gözaltında tutulan arasında ileri derecede hasta ve yaşlılar da var.



Soykırım operasyonunda emniyete götürülenden biri de Kasım 2022 de oğlundan alınan karaciğer nakli ile yaşam mücadelesi veren 53 yaşındaki  Aysu Bayram. Dün 3 kızıyla birlikte gözaltına alınan ve ileri derecede hastalıklarla mücadele eden Aysu Bayram’a 2 hafta önce de parkinson tanısı konduğu öğrenildi.



Geçimini sağlamak için eğitim koçluğu yapan 24 yaşındaki Zeynep Şevval Tekin de göz altına alınanlar arasında. Sosyal medya üzerinden kendisine ulaşan öğrencilere koçluk yapan Tekin, eğitim desteği verdiği öğrencilerle birlikte gözaltına alındı. 



ASTIM KRİZİ GEÇİREN KIZ ÇOCUĞU



Göz altına alınan kız çocuklarından birinin dün gece astım krizine girdiği öğrenildi. Aileler dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesi ile bilgi verilmezken yandaş medyada operasyon hakkında haberler yapılmaya devam ediyor. Piknik yapan çocukları ‘örgüt toplantısı yapıyorlardı’ diye afişe edilirken MİT ve Emniyet yapılanmayı çökertti. Şeklinde haber yapılarak çocuklara yönelik terör operasyonunu övgüler düzdü.

Son güncelleme: 17:25 08.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı