• Turkhane Logo

CNN'de 'Erdoğan' yorumu: Rus parası olmasaydı...

Erdoğan'ın Putin'i 'üzmek istemediğini' söyleyen Gönül Tol, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin konuştu. Tol,

13:17 05 Mart 2023 Pazar
CNN'de 'Erdoğan' yorumu: Rus parası olmasaydı...
Erdoğan'ın Putin'i 'üzmek istemediğini' söyleyen Gönül Tol, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin konuştu. Tol,

ABD merkezli CNN Internationalda, “Türkiye, NATO’nun genişlemesini engelliyor. Bu geri tepebilir ve Putin’e bir propaganda malzemesi çıkarabilir başlığı ile yayınlanan analizde, AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın İsveç ve Finlandiya kararına ilişkin NATO uzmanlarının değerlendirmelerine yer verildi. Uzmanlar, İsveç ve Finlandiyanın NATO üyeliğine onay vermeyen Türkiyenin, 11 Temmuz’da düzenlenecek zirve öncesinde geri adım atıp atmayacağını değerlendirdi.

BİR U DÖNÜŞÜ, ERDOĞANI ZAYIF GÖSTERECEKTİRUzmanların ikiye ayrıldığını aktaran Luke McGee, Her iki düşüncenin de merkezinde, Erdoğanın yıllardır karşı karşıya kaldığı en büyük siyasi tehdit olduğu düşünülen seçimler yer alıyor ifadelerini kullandı. Washingtondaki Orta Doğu Enstitüsü Türkiye Araştırmaları Kurucu Direktörü Gönül Tol, [Erdoğanın] Yarattığı, Türk halkı için sonuçlar elde edebilen diktatör imajı paramparça oldu dedi. CNNe konuşan Tol, Şu anda, Türkiyede çok fazla Batı ve Kürt karşıtlığı var. Bu, [Erdoğanın] kendi reklamını yapabilmesi için iyi bir konu ve dramatik bir U dönüşü onu daha zayıf gösterecektir açıklamasında bulundu. 
RUSYA, ÇEKİCİ BİR ORTAKErdoğanın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putini üzmek istemediğini söyleyen Tol, şöyle devam etti: Rus parası olmasaydı Erdoğan maaşları artıramaz veya öğrencilere mali destek sağlayamazdı. Şimdi, depremlerin ardından yeniden inşa sözü veriyor. Dolayısıyla Rusya, Erdoğan için çekici bir ortak.”

Son güncelleme: 13:17 05.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı