• Turkhane Logo

CNN: Putin dünyanın kayıtsızlığına güveniyor

Rusya'nın Ukrayna'nın Donbas bölgesinde ilerleyişini sürdürmesi Batı medyasında tartışılmaya devam ediyor.

17:22 04 Haziran 2022 Cumartesi
CNN: Putin dünyanın kayıtsızlığına güveniyor
Rusya'nın Ukrayna'nın Donbas bölgesinde ilerleyişini sürdürmesi Batı medyasında tartışılmaya devam ediyor.

CNNin internet sitesinde Nathan Hodge tarafından kaleme alınan bir analizde Rusyanın saldırılarını sürdürebilmesinin en büyük sebebi olarak uluslararası toplumun kayıtsızlığı gösterildi.

Mart ayı sonlarında Rus ordusu, Ukraynanın doğusundaki Donbas bölgesini ele geçirmeye odaklandıklarını açıklayarak hırpalanmış birliklerini Ukrayna başkentinin çevresinden çekmeye başladı. Bu, Rusyanın kaybettiği anlamına mı geliyor? sorusunun sorulduğu analizde, Rusyanın Ukraynadaki durumuna ilişkin şu değerlendirme yapıldı:
Rusya şu anda Ukraynanın ikinci büyük kenti Harkov çevresinden, ayrılıkçıların elindeki Donetsk ve Lugansk kentleri boyunca devam eden ve ilhak edilen Kırımın kuzeyindeki Hersona ulaşan bir hattı kontrol ediyor. Rusyanın ana hedefi Donbas bölgesi. Son çatışmalar da Ukrayna kuvvetlerinin Luganskta elinde tutmaya devam ettiği son sanayi kenti olan Severodonetsk çevresinde yoğunlaştı. Ukraynanın doğusundaki muharebeler, Kiev çevresindeki daha yoğun kentsel ortamlardan ziyade daha açık arazilerde yapılıyor. Bu durum, Ukraynalıların Batılı müttefiklerinden daha uzak mesafelerdeki hedefleri vurabilen topçu sistemleri talep etmesinin sebebini açıklıyor.Batıda yükselen fiyatlar...Rusyanın saldırılarını Donbas bölgesinde yoğunlaştırmasıyla birlikte uluslararası medyanın Ukraynaya olan ilgisinin de azaldığından yakınan Nathan Hodge, Putinin güvendiği şey bu olabilir, bir yandan da Ukraynadaki savaş sebebiyle ABD dahil Batı ülkelerinde yükselen enerji maliyetleri ve tüketici fiyatlarının kamuoyunda yarattığı tepkiyi de göz önünde bulunduruyor ifadelerini kullandı.
Putinin ülkedeki tüm siyasi iklimi kontrol ettiğini de ileri süren Nathan Hodgeun analizi Zelenskiy ise bir baskıyla karşı karşıya. Öte yandan Ukraynalılar uluslararası yorgunluğun ortaya çıkmasından ve uluslararası toplumun Putine taviz verilmesi için baskı yapmasından korkuyor yorumuyla son buldu.

Son güncelleme: 17:22 04.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı