• Turkhane Logo

CNN İnternational: Kayıp sayısı 10 bini aşabilir

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 10 şehir ile birçok ülkeyi etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dünya basınında da gündem oldu.

17:17 06 Şubat 2023 Pazartesi
CNN İnternational: Kayıp sayısı 10 bini aşabilir
Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 10 şehir ile birçok ülkeyi etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dünya basınında da gündem oldu.

Kahramanmaraşın Pazarcık ilçesinde yaşanan, çevredeki birçok ülkeyi etkileyen Richter ölçeğine göre 7,4 büyüklüğündeki deprem, dünya basınında da gündem oldu.

Pazarcıkta 04.17de meydana gelen deprem, Suriye başta olmak üzere Lübnan, Filistin, İsrail, KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Irakta da hissedildi.
Independent Türkçenin aktardığına göre Birleşik Krallıkın (BK) önde gelen gazetelerinden Guardian, Yıkım Türkiye ve Suriyeyi gece vurdu başlığıyla enkaz görüntülerini paylaştı. Gazetenin haberlerinde büyük depremin ardından can kayıplarının artmasının beklendiği ifade edildi.
BBC: TÜRKİYENİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK DEPREM OLABİLİRÜlkenin tanınmış gazetelerinden Telegraph ise haberinde Deprem, çoğu kişiyi uykuda yakaladı. Yüzlerce bina tamamen yıkıldı, sarsıntılar Mısıra kadar hissedildi ve İtalyanın kıyı bölgelerinde tsunami alarmı verildi diye yazdı. İtalya, daha sonra tsunami uyarısının geri alındığını bildirdi.
BKnin kamu yayımcısı BBC ise gelişmeleri Türkiyenin güneydoğusundaki deprem 500den fazla can aldı başlığıyla aktardı. Haberde, Gazze Şeridinde görev yapan BBC prodüktörü Ruşdi Abuleyfin bölgede 45 saniye boyunca sallandıklarını söylediği de aktarıldı.
Ayrıca Londra Koleji Üniversitesinden deprem uzmanı Stephen Hicksin Bu, Türkiyenin gördüğü en büyük deprem olabilir ifadelerine de yer verildi.
AFP: ERDOĞAN İÇİN SEÇİM SINAVIFransız haber ajansı AFPyse depreme uykusunda yakalanan yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini, binaların yerle bir olduğunu ve sarsıntıların birçok ülkede hissedildiğini yazdı.
Ajans, haberinde Erdoğan için seçim sınavı arabaşlığını kullanarak, dayanışma mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sıkı çekişmeye sahne olacak 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, bu felakete etkili müdahale yapılmasını sağlamak için yoğun baskı altında olacak ifadelerine yer verdi.
LORIENT-LE JOUR: BEYRUT PATLAMASINDAKİ HASARLI BİNALAR RİSK ALTINDALübnanın önde gelen Fransızca gazetelerinden LOrient-Le Jour da Nurdağı ilçesindeki sarsıntıların, şehre 450 kilometre uzaklıktaki Beyrutta da hissedildiğini aktardı. Haberde, Beyrutta 2020deki patlamada hasar gören binaların depremde risk altında olduğuna dikkat çekilirken, henüz can kaybı yaşanmadığı bildirildi. Lübnan İçişleri Bakanı Besam Mevlevi de ülkede herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ifade etti.
Ürdünün haber sitesi Roya Newsün haberindeyse Türkiyedeki depremin ardından ülkede en az 6 artçı sarsıntı hissedildiği aktarıldı. Gazeteye konuşan Ürdün Rasathanesinin direktörü Gassan Siveydan, sarsıntıların ülkeyi ciddi şekilde etkilemediğini söyledi.
İSRAİLDE SON DÖNEMDE HİSSEDİLEN EN GÜÇLÜ SARSINTILARİsrailin tanınmış haber sitelerinden Times of Israel, Türkiyedeki depremin etkisinin Tel Aviv başta olmak üzere farklı şehirlerde hissedildiğini aktardı. Haberde, bunların İsrailde son yıllarda hissedilen en güçlü sarsıntılardan olduğu ifade edilirken, can kaybına dair bilgi paylaşılmadı.
Ülkenin önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post ise depremin etkilerinin Kudüs ve Bet Şeanda da hissedildiğini bildirdi. İsrail polisinin yaklaşık 3 bin acil çağrı aldığı da bildirildi.
Haaretz de henüz hasar ya da can kaybı yaşanmadığını paylaşırken, İsrailin Türkiyeye acil yardım göndermeyi planladığını aktardı.
NYT: KAR FIRTINASINDA YAKALANDILARABDnin önde gelen gazetelerinden New York Times ise haberinde Türkiye, Suriye, Lübnan ve İsrailde milyonlarca insan, pazartesi günü erken saatlerde bölgeyi vuran ölümcül depreme yataklarında yakalandı ifadelerine yer verdi.
Haberde, depremin güneydoğudaki kar fırtınası sırasında yaşandığına ve şehirdekilerin zor durumda olduğu bilgileri aktarıldı.
CNN: CAN KAYBI 10 BİNE ÇIKABİLİRÜlkenin tanınmış medya kuruluşlarından CNN, ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumunun, Türkiyedeki can kayıplarının 10 bine çıkabileceği öngörüsünü paylaştı. Buna göre kurum, 1 milyar dolar ila 10 milyar dolar arasında zarar yaşanabileceğini de tahmin ediyor.

Son güncelleme: 17:17 06.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı