• Turkhane Logo

Çipras 'Türk uçakları helikopterimi taciz etti' dedi, Türkiye reddetti

Bağımsızlık Günü kutlamaları nedeniyle Agathonisi’ye giden Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras,

22:33 25 Mart 2019 Pazartesi
Çipras 'Türk uçakları helikopterimi taciz etti' dedi, Türkiye reddetti
Bağımsızlık Günü kutlamaları nedeniyle Agathonisi’ye giden Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras,

Başbakan Çipras, Yunanistanda her yıl 25 Martta kutlanan ‘Bağımsızlık Günü etkinliklerine katılmak için Egenin doğusundaki Agathonisiyi ziyaret etti.

APnin aktardığına göre, Çipras burada yaptığı konuşmada, Az önce Agathonisiye varışım esnasında Türk Hava Kuvvetlerinin bazı uçakları tarafından karşılanma şerefine layık görüldüm. Anlaşılan bağımsızlık günümüze onlar da katılmak istedi. İçerisinde bulunduğum helikopteri, Yunan uçaklarının (olay mahalline) varışına dek, alçak manevralar yapmak zorunda bıraktılar. Her zaman olduğu gibi (uçaklarımız) ulusal sahamızı ihlal eden güçleri uzaklaştırdı dedi.
TÜRKİYEDEN AÇIKLAMA
AAnın aktardığına göre, güvenlik kaynakları, Egede Türk jetlerinin herhangi bir taciz olayına karışmadığını, uçakların mutat görevlerini yaptığını bildirdi.
?Kısa bir süre önce Yunanistan — Türkiye ilişkileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın seçim konuşmalarında kullandığı denize dökmek deyimi nedeniyle gerilmişti.
Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Yunanistan, Türkiyede gerçekleşecek yerel seçimlerde kazanımlar elde etmek adına dış politika söylemleri kullanımının ve tarihsel olayların komşu ülkelere karşı hasmane bir tutumla kullanılmasının parçası olamaz. Bu ve benzeri kabul edilemez açıklamalar yüzünü Avrupaya dönmüş bir Türkiye ile olan ve Türkiyeyi yönetenlerin de desteklerini iddia ettiği, uzun yıllardır güvene dayalı ilerleyen ilişkimize zarar vermektedir denilmişti.

Son güncelleme: 22:33 25.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı