• Turkhane Logo

Çinli dev firmadan kötü haber: Türkiye'ye gelmekten vazgeçti

Çinli dev otomotiv üreticisinden kötü haber geldi! Firma perşembe günü Türkiye'ye gelmekten vazgeçtiğini duyurdu...

15:03 12 Şubat 2024 Pazartesi
Çinli dev firmadan kötü haber: Türkiye'ye gelmekten vazgeçti
Çinli dev otomotiv üreticisinden kötü haber geldi! Firma perşembe günü Türkiye'ye gelmekten vazgeçtiğini duyurdu...


Otomotiv endüstrisi Türkiyede büyük bir belirsizlikle karşı karşıya. Çinli dev otomotiv üreticisi Great Wall, Türkiyedeki yatırım planını askıya aldı.
YATIRIM PLANINI ASKIYA ALDI
Ekonomim gazetesinin haberine göre, Great Wall, Türkiyedeki yatırım planını, sık sık değişen düzenlemeler ve artan işgücü maliyetleri gibi sebeplerle erteleme kararı aldı.
Türk otomotiv endüstrisi, Avrupadan yeni marka yatırımları çekemeyince Çinli üreticilerden umutlanmıştı. Ancak, Great Wall gibi diğer markalar da Türkiyedeki yatırım planlarını beklemeye aldı. Great Wall, perşembe günü Türkiyedeki yatırım planını askıya aldığını duyurdu.
DİĞER MARKALAR BEKLEMEYE DEVAM EDİYORChery, Skywell ve MG gibi diğer markalarda yatırım planlarını harekete geçirmek için Türkiye’den güvence ve cazip teklifler bekliyorlar.
İki hafta önce Türkiye ziyaretinde yatırım koşullarını inceleyen Great Wall Motors, incelemeleri sonucunda yatırım planını askıya aldı.
Sektör temsilcileri, Türkiyedeki artan maliyetlerin ve sürekli değişen düzenlemelerin Great Wall Motorsun yatırım kararını etkilediğini belirtiyor. Çinden gelen araçlara ek vergiler getirilmesiyle birlikte Çin menşeli elektrikli araçlara en az 20 servis noktası kurma zorunluluğu var. Bu da Çinli otomotiv markalarının Türkiyedeki yatırım kararını etkileyen faktörler arasında.

Son güncelleme: 15:03 12.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı