• Turkhane Logo

ÇİKAP: Aysel Tuğluk'un hayatını AKP'nin iki dudağı arasına bırakmayacağız

Çiğli Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, hasta tutuklu HDP Milletvekili Aysel Tuğluk'un durumuna dikkat çekerek, tahliyesini istedi.

21:41 17 Ocak 2022 Pazartesi
ÇİKAP: Aysel Tuğluk'un hayatını AKP'nin iki dudağı arasına bırakmayacağız
Çiğli Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, hasta tutuklu HDP Milletvekili Aysel Tuğluk'un durumuna dikkat çekerek, tahliyesini istedi.


Çiğli Kadın Platformu (ÇİKAP), hasta tutuklu HDP Milletvekili Aysel Tuğlukun durumuna dikkat çekmek için basın açıklaması düzenledi. Çiğli Belediyesi önünde toplanan kadınlar Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutsaklar için adalet yazılı pankart taşıdı. Kadınlar yaptıkları açıklamada, AK Parti iktidarının, kendini kurtarmak için bu ülkede gençlere, kadınlara, Alevilere, Kürtlere savaş açtığını vurguladı. Hapishanelerin uzun süredir hak ihlalleri, darp, kötü muamelelerin odağı haline geldiğini söyleyen kadınlar, cezaevlerinin AK Partinin sindirme-baskı ve şiddet politikalarının rahatça uygulanabildiği yerler haline dönüştüğünü belirtti.

RAPORA RAĞMEN TAHLİYE EDİLMEDİ


Eski HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğlukun 2016 yılından beri cezaevinde olduğunu belirten kadınlar, “22 Mart 2021 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde beş ayrı uzman hekimin muayenesi sonucunda Tuğluka kalıcı hafıza kaybı anlamına gelen demans teşhisi konuldu. Tuğlukun yaşadığı sağlık sorununun annesinin cenazesinde kendisine yapılan saldırının ardından açığa çıktığı belirtiliyor” dedi. Tuğlukun sağlık sorunları nedeniyle “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen Kandıra 1Nolu F Tipi Cezaevinden tahliye edilmediğini ifade eden kadınlar, Tuğlukun sağlığa erişim hakkının engellendiğinin altını çizdi.

AYSELİN HAYATINI AKPNİN İKİ DUDAĞININ ARASINA BIRAKMAYACAĞIZ

Tuğluk’un hastalığı ilerlemesine rağmen, İstanbul Adli Tıp Kurumunun AKP eliyle hazırladığı “Hayatını yalnız idame ettirebilir” raporu gerekçe gösterilerek tahliyesinin engellendiğini vurgulayan kadınlar, şöyle devam etti;

“Bizler Ayselin yoldaşları, kız kardeşleriyiz. Ayselin hayatının AKPnin iki dudağının arasına bırakmayacağız. Ayseli ve tüm hasta tutsakları size inat yaşatacağız. Bugün cezaevlerinde birçoğu hasta olan yüzlerce mahpus var. Sadece geçtiğimiz ay yedi mahpus cezaevinde hayatını kaybetti. Hasta mahpusların tahliyesi ulusal ve uluslararası mevzuat ve sözleşmelerin gereğidir. Herkesin sağlığa erişim hakkı, tedavi görme hakkı vardır, engellenemez. Her şey için geç olmadan Aysel Tuğluk ve tüm hasta mahpuslar için özgürlük istiyoruz.

Son güncelleme: 21:41 17.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı