• Turkhane Logo

Cihat Yaycı kriminal sicile rağmen terfi ettirilmiş!

İngilizce yayın yapan Nordic Monitör’ün ulaştığı fişleme belgesini yorumlayan Tr724 yazarı Levent Kenez, Cihat Yaycı’nın parlak bir sicile sahip olmadığını yazdı.

15:03 21 Mayıs 2020 Perşembe
Cihat Yaycı kriminal sicile rağmen terfi ettirilmiş!
İngilizce yayın yapan Nordic Monitör’ün ulaştığı fişleme belgesini yorumlayan Tr724 yazarı Levent Kenez, Cihat Yaycı’nın parlak bir sicile sahip olmadığını yazdı.




Erdoğan tarafından Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı’ndan alınarak Genelkurmay’ın emrine verilen ve ‘Onurum kırıldı’ diyerek istifa eden Tümamiral Cihat Yaycı ile ilgili her gün yeni bir şeyler ortaya çıkıyor.


Nordic Monitor haber sitesinin ortaya çıkardığı yeni bir belge, epey cilalanmış sakıt Amiralin pek de parlak bir sicile sahip olmadığını gözler önüne seriyor.


/

15 Temmuz’dan kısa bir süre önce Genelkurmay tarafından TSK’daki amiral ve generaller hakkında yapılan ve terfiler öncesi rutin bir işlem olan güvenlik ve istihbarat çalışmasında Yaycı’nın hanesinde epey çarpıcı bilgiler mevcut.

CEMAAT İLE EN DÜZEYDE İRTİBATA SAHİPMİŞ

5 Mayıs 2016’da güncellenen ve teyit edildiği belirtilen bilgilere göre Yaycı’nın o zamanki adı Paralel Devlet Yapılanması-Paralel Örgüt olan sözde ‘F...’ ile bağlantılı olduğu, 2014 ve 2015 yıllarında da bu yönde bilgilerin var olduğu kayıtlara geçmiş.

/

Belgede, Yaycı’nın Cemaat’le en üst düzey irtibata sahip olduğu ve Cemaat içerisinde aktif bir eleman olduğu notu düşülmüş. Müebbet hapis cezası alan eski Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Rüstem’in Yaycı’nın eniştesi olduğu da belirtilmiş.

/

YAYCI’NIN SİCİLİ EPEY KABARIK

Belgenin en ilginç kısmını Cihat Yaycı’nın epey kabarık ve kriminal sicili oluşturuyor. Belgede, Yaycı hakkında yürütülen bir kovuşturma bilgisi yer alıyor. Ne var ki, kendisine hakaret ettiği için Yaycı hakkında şikâyette bulunan Plt Kur. Alb. Hakan Dinç ve kovuşturmayı yürüten aralarında hakimlerin de bulunduğu tam 9 subay,15 Temmuz’dan sonra ordudan ihraç edildi.


/

Yaycı’nın görev yeri beğenmemesinin yeni olmadığı da anlaşılıyor. Yurtdışı göreve yollanmadığı için Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptığı kişisel bilgilerinde yer alıyor.

HÜKÜMET VE MİT’E İRTİBAT SAĞLAMAYA GAYRET GÖSTERMİŞ

Yaycı hakkında belgedeki en çarpıcı iddia şu şekilde: “Hükümete ve MİT’e irtibat sağlama gayreti”. 15 Temmuz gecesi, Marmaris’te Erdoğan’ın yanında olan ve ona sufle veren Yaycı’nın bu gayretlerinde başarılı olduğu anlaşılıyor.


/

25 GÜN HAPİS CEZASI ALMIŞ

Belgede Yaycı hakkında bir sabıka kaydına yer veriliyor. Yaycı’nın “Asta müessir fiil” suçundan dolayı 25 gün hapis cezası aldığı belirtiliyor. Hükmün açıklamasının geriye bırakılması sebebiyle hapis yatmaktan kurtulan Yaycı’nın sabıkasına rağmen nasıl terfi ettiği bilinmiyor.



Astlarına karşı kibirli tavrıyla bilinen Yaycı hakkında yine birçok şikâyet dosyasına girmiş. Doktor eşini şikâyet eden bir vatandaşı darp ve tehdit ettiği de notlar arasında. Yaycı’nın FETÖMETRE’ye bir askerin doktor ile evlenmesi şüphe uyandıran bir durum.

Bütün bu istihbarat bilgilerine ve kabarık siciline rağmen Yaycı’nın ordudan ihraç edilmek bir yana tümamiralliğe terfi etmesi hem Erdoğan hem de Ergenekon ile kurduğu yakın ilişkilere ve suç ortaklığına bağlanıyor.

Basın sözcülüğünü Nedim Şener’in, hukuk danışmanlığını Ahmet Zeki Üçok’un yaptığı Yaycı’nın hem Erdoğan hem de Ergenekon tarafından kullanılıp atıldığı, rejim sonrası da kendisini epey karanlık günlerin beklediği anlaşılıyor.

Son güncelleme: 15:03 21.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı