• Turkhane Logo

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın: Kimseye kesin kazanç vaadinde bulunmadım

Çiftlik Bank davası sanığı Mehmet Aydın'ın poliste verdiği ifadede "Çiftlik Bank" projesini öncelikle bir internet oyunu olarak tasarladığını, kimseye kazanç vaadinde bulunmadığını savunduğu belirtildi.

15:55 07 Temmuz 2021 Çarşamba
Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın: Kimseye kesin kazanç vaadinde bulunmadım
Çiftlik Bank davası sanığı Mehmet Aydın'ın poliste verdiği ifadede "Çiftlik Bank" projesini öncelikle bir internet oyunu olarak tasarladığını, kimseye kazanç vaadinde bulunmadığını savunduğu belirtildi.


Mehmet Aydın, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Anadolu Ajansının haberine göre Aydın, sistemi Kıbrısta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını ve zamanla şarküteri ve çiftlikler açtığını söyledi.


Bazı kişilerin para istemesi üzerine eşiyle yurt dışına çıktığını ve geri gelmediğini anlatan Aydın, yurt dışında bulunduğu süreçte de çeşitli ülkelerde firmalar açtığını, Türkiyedeki Çiftlik Bank işlerinin ise çalışanlarınca yürütüldüğünü iddia etti

KİMSEYE KESİN KAZANÇ VAADİNDE BULUNMADIM

Aydın, Çiftlik Bank sisteminde kimseye kesin kazanç vaadinde bulunulmadığını, sadece sistem herhangi bir şekilde kapanırsa sadece ana para iadesi garantisi verildiğini öne sürdü ve oyuna üye olanların reel çiftliklerde payının olmadığını, binlerce üyenin de oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını iddia etti.

Çiftlik Bankın mucidi ve kurucusu olduğunu söyleyen Aydın, bu sistemi asla dolandırıcılık amacıyla kurmadığını, her zaman iyi niyetli davrandığını, şirketin kapandığı son ana kadar ana para iadesi yapmasının da iyi niyetli olduğunu gösterdiğini savundu.

MAĞDURİYETLERİ KARŞILAYABİLİRİM

Sistemde görev alan şahısların kötü niyetli davranıp kendilerine haksız menfaat temin ederek kendisini de zarara uğrattığını iddia eden Aydın, tüm malvarlığının bu sistemden zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmasını istedi.

Basından soruşturmayı takip ederken Çiftlik Bank mağdurlarının 64 milyon lira zarara uğradığı yönünde haberler gördüğünü ifade eden Aydın, Türkiyede kurulu Çiftlik Bank organizasyonundaki şirketlerin malvarlıklarının ise 200 milyon lira civarında olduğunu öne sürdü.

Mehmet Aydın, bu mağduriyeti karşılayacağından dolayı teslim olmaya karar verdiğini, bu kapsamda Brezilyada teslim olduğunu anlattı.

ÇİFTLİK BANK NEDİR?

Çiftlik Bank adlı oyun, Mehmet Aydın tarafından Ağustos 2016da kuruldu.

Sosyal medya oyunu olan FarmVilleden esinlenen Çiftlik Bankta, oyuncular farklı altın değerlerine sahip çeşitli çiftlik hayvanları satın alabiliyordu.

Ömürleri 365 gün olan hayvanlar için yem ve depo masrafı da yapılmasına gerek yoktu ve masrafların karşılanması için ve yetiştirilen hayvanlar karşılığında para kazanmak için dijital ödeme sistemleri kullanılıyordu.

Oyunda satın alınan hayvanların ve yapılan üretimin ise Türkiyenin farklı yerlerinde açılan çiftlikler, et ve süt üretimi yapan tesislerde hayata geçirileceği vaat ediliyordu.

Aynı zamanda bu tesislerden elde edildiği iddia edilen ürünler açılan bayilerde satışa çıkarıldı.

Satın alınan hayvanlardan bir yıl içinde edilecek kar ise en az yüzde 100 olarak açıklanmıştı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), oyuna para aktaran kullanıcıların şikayetleri sonrası Çiftlik Bank hakkında suç duyurusunda bulundu ve Çiftlik Bank iddialar üzerine saadet zinciri olmadığını kanıtlamak için üye alımına son verdiğini duyurdu.

Ardından şirket, bankaların kendileriyle çalışmadığını ve ödeme yapamadıklarını açıkladı.

Son güncelleme: 15:55 07.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı