• Turkhane Logo

Çiftlik Bank davası: Dolandırırken aleni, yargılarken gizli, ortakları kim?

Veli Ağbaba, Çiftlik Bank davasıyla ilgili, “Dolandırırken aleni, yargılarken gizli. Niye acaba, birilerinin ortaklığı mı var; insan merak ediyor” dedi.

15:22 09 Temmuz 2021 Cuma
Çiftlik Bank davası: Dolandırırken aleni, yargılarken gizli, ortakları kim?
Veli Ağbaba, Çiftlik Bank davasıyla ilgili, “Dolandırırken aleni, yargılarken gizli. Niye acaba, birilerinin ortaklığı mı var; insan merak ediyor” dedi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba TBMM’de yaptığı konuşmada gündeme dair tespitlerde bulundu. “AKP öyle bir yargı sistemi yarattı ki sadece Türkiye’de değil, dünyada ne kadar hırsız, kara paracı, uyuşturucu baronu, dolandırıcı varsa Türkiye’de yargılanmak istiyor” diyen Ağbaba, Brezilya’da teslim olduktan sonra Türkiye’ye getirilip tutuklanarak cezaevine konulan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın yargılandığı davaya da dikkat çekti.

Ağbaba, “AKP’nin yarattığı çiftlikte doğmuş, bu çiftliğin sütüyle büyümüş, yetişmiş, Tosuncuk olmuş Mehmet Aydın, büyük bir şovla teslim oldu. Yargılamada yapılan ilk iş ne oldu? Soruşturmada gizlilik kararı. Dolandırırken aleni, yargılarken gizli. Niye acaba, birilerinin ortaklığı mı var; insan merak ediyor” yorumunda bulundu.


‘KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZ’ DİYE DİYE DOLANDIRDI

Ağbaba, “İnsanın aklına Tosuncuk’un ortakları olduğu geliyor. Değerli arkadaşlar, ben size söyleyeyim; Tosuncuk’un kaçışını kolaylaştıranlar ya da ‘Gel’ diyenler mutlaka bunun ortağıdır” dedi. Ağbaba sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu Tosuncuk kim, bir inceleyelim. Bu Tosuncuk 26 yaşında, her yanından hinlik akan, liseyi bitirememiş birisi ama çok zeki birisi, bir şeyi de öğrenmiş, diyor ki: ‘Kudüs kırmızı çizgimiz.’ Ne zaman? Hayvan çiftliği açarken. Ya da ‘Üst akıl oyunlarına uyanık olun’ ya da ‘Dış güçler’ ya da diyor ki: ‘Delikanlım, işaret aldığın gün atandan/ Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan/ Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan/ Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın/ Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.’ Tanıdık mı? Tanıdık. Nereden? Reis kullanıyor, AKP’liler kullanıyor; her kapıyı açıyor.”

‘DEVLETİN HABERİ OLMAMASI MÜMKÜN MÜ?’

“Tosuncuk milyonlarca lirayı dolandırıyor, devletin haberi olmaması mümkün mü? Devletin haberi olmaması mümkün değil. Ücra bir köyde birisi Facebook’ta yanlış bir kelime yazsa on dakika sonra gözaltına alıyorlar. Adam yüzlerce kişiden, binlerce kişiden yüz milyonlarca lira dolandırıyor; kimsenin haberi yok arkadaşlar. İnanır mıyız? Vallahi inanmayız. Ama bir gün bunun ortakları ortaya çıkacak.”

Son güncelleme: 15:22 09.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı