• Turkhane Logo

Çiftçiye “tam kapanma” darbesi: Elde kalan tonlarca sebze çöpe atıldı

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karar ile semt pazarları 17 günlük (29 Nisan-17 Mayıs) “tam kapanma” döneminde kapalı kalacak.

12:10 04 Mayıs 2021 Salı
Çiftçiye “tam kapanma” darbesi: Elde kalan tonlarca sebze çöpe atıldı
İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karar ile semt pazarları 17 günlük (29 Nisan-17 Mayıs) “tam kapanma” döneminde kapalı kalacak.



Genelgeye semtlerde kurulacak pazarlar açılmayacak, ancak manav, bakkal ve marketlerde sebze-meyve satışına izin verilecek.

İlgili madde ise şöyle: “Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.


ELDE KALAN SEBZE-MEYVELER ÇÖPE ATILIYOR

Türkiye’nin sebze-meyve deposu Antalya’da çiftçiler semt pazarlarının kapatılmasına protesto etmek için ellerinde kalan sebze-meyveleri çöpe döktü. Serik ilçesinde bir çiftçi yetiştirdiği salatalıkları semt pazarları kapalı olduğu için yol kenarına attı.
  Bir memlekette çiftçi bu vaziyete düşmüşse ötesi laf ü güzaftır. Bütün dünyada çiftçi el üstünde tutulur ki halk aç kalmasın! pic.twitter.com/CcHYYtGxQv — Turhan Bozkurt (@TurhanBozkurTV) May 3, 2021
Maskesini kafasının arkasına takan çiftçi “Korona bizi arkamızdan vurdu. Maskeyi onun için ensemize takıyoruz. Korona sırtımızdan vurdu.” dedi.

Aynı çiftçi, “Marketlerden virüs bulaşmıyor Pazar yerlerinden bulaşıyor. Pazarlar kapalı. Tüccara ‘bedava, dök’ dedik, onu bile dökmedi. Bundan sonra kendim yiyeceğim kadar ekeceğim.” İfadelerini kullandı.

ÇİFTÇİ BU VAZİYETE DÜŞMÜŞSE!

Diğer bir çalışan ise “Çiftçi malın döküldüğüne mi yansın, işçiye vereceği parayı mı yansın, yaktığı mazota mı yansın? 100 kasa mal çöpe gitti, yazıktır.” diye serzenişte bulundu.

Çiftçinin mağduriyetinin gıda zamları olarak herkese sirayet edeceğini belirten Kronos ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, şahsi Twitter hesabında, “Bir memlekette çiftçi bu vaziyete düşmüşse ötesi laf ü güzaftır. Bütün dünyada çiftçi el üstünde tutulur ki halk aç kalmasın!” değerlendirmesinde bulundu.

Son güncelleme: 12:10 04.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı