• Turkhane Logo

Çiftçiler, Avrupa Parlamentosu’nu kuşattı, samanları ateşe verdi.

15:25 01 Şubat 2024 Perşembe
Çiftçiler, Avrupa Parlamentosu’nu kuşattı, samanları ateşe verdi.





Brüksel’de Avrupa Birliği liderleri toplantısı öncesinde uygulamaya konulan yeşil önlemlerden memnun olmayan çiftçiler Avrupa Parlamentosuna saldırdı. Çiftçiler yeni düzenlemelerin kendi geçim kaynaklarına bir saldırı olduğunu dile getiriyor.



KaranlıktakiAydınlık’ün haberine göre, Yüzlerce traktörle Brüksel’e hareket eden çiftçiler trafiği felç etti. Yetkililer Brüksel’e ve Brüksel içi ulaşım için tren yada metroların kullanılmasını istiyor.



Çiftçiler Avrupa kurumlarına yumurta atarak yeni düzenlemeleri protesto ederken ayrıca yerlere döktükleri gübreleri ateşe veriyorlar. Brüksel’de çok sayıda polis olayların kontrolden çıkmaması için hazır bulunurken bazı vandalizm eylemleri yaşandığı aktarıldı.



AB liderleri Ukrayna’ya yapılacak yardım için Macarsitan Başbakanı Victor Orban’ı ikna etmeye çalışırken çiftçiler aşırı artan maliyetler, kendilerini zora sokan yeni düzenlemeler ve bürokrasiyle ilgili şikâyetlerinin duyulması için AB kurumlarını kuşattı.



AB’nin dönemsel başkanlığını yapan Belçika’nın başbakanı Alexander De Croo, Belçikalı çiftçilerin problemlerinin farkında olduklarını belirtti, “Sağladıkları yüksek kaliteli ürünler için doğru fiyatı alabildiklerinden emin olmamız gerekiyor. Ayrıca sahip oldukları idari yükün makul düzeyde kalmasını sağlamalıyız.” dedi.



Çiftçiler Brüksel’i yumurta, bira şişeleri ve yanan saman balyaları ile birbirine katarken çok sayıda polis de yangınları söndürmek ve aşırılıkları engellemek için mücadele ediyor. Ayrıca bir çiftçinin Avrupa Parlamentosu merdivenlerindeki ağacı kesmek istemesinin ardından polisin tazyikli suyla karşılık verdiği aktarıldı.




Brükseldeki Avrupa Parlamentosunun dibinde polis çiftçilere karşı tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanıyor pic.twitter.com/khmh195hyR— Zafer Özsoy (@all4ugetz) February 1, 2024

Son güncelleme: 15:25 01.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı