• Turkhane Logo

CHP'li Yavuzyılmaz, '20-21 Aralık'ta vatandaşa kurulan tuzağı deşifre etti

20 Aralık ve 21 Aralık’ta yaşananları “operasyon” olarak değerlendiren CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, "MB soyulmuştur. Operasyondan haberi olanlar büyük paralar kazanmıştır. Kalanlar paralarını ve varlıklarını kaybetmiştir!" ifadelerini kullandı.

14:56 25 Aralık 2021 Cumartesi
CHP'li Yavuzyılmaz, '20-21 Aralık'ta vatandaşa kurulan tuzağı deşifre etti
20 Aralık ve 21 Aralık’ta yaşananları “operasyon” olarak değerlendiren CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, "MB soyulmuştur. Operasyondan haberi olanlar büyük paralar kazanmıştır. Kalanlar paralarını ve varlıklarını kaybetmiştir!" ifadelerini kullandı.


CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 20 Aralık ve 21 Aralıkta yaşananlara ilişkin iddialarda bulundu. Merkez Bankasının soyulduğunu belirten Yavuzyılmaz, Operasyondan haberi olanlar büyük paralar kazanmıştır dedi.

Deniz Yavuzyılmaz, 20 Aralık ve 21 Aralık’ta yaşananları “operasyon” olarak değerlendirdi.


Merkez Bankası soyulmuştur diyen Yavuzyılmaz, Operasyondan haberi olanlar büyük paralar kazanmıştır. Kalanlar paralarını ve varlıklarını kaybetmiştir! SPK ve BİST’in manipülasyonlara karşı yatırımcılarını koruması gerekirken, yatırımcılarına kumpas kurulmasına aracılık etmiştir ifadelerini kullandı.

CHP’li Yavuzyılmaz, neler yaşandığını şöyle anlattı:

20 Aralık sabah.. Operasyon başlıyor! Borsada 1 gün süreli ‘Yukarı Adım Kuralı’ uygulamasına geçiliyor. Böylece doların düşme ihtimali azaltılıyor. Dolar 18,36 liraya kadar yükseliyor. 18.15’de gündüz piyasası kapanıyor. Ve vurgun başlıyor.

20 Aralık akşam.. Merkez Bankası, kamu bankaları aracılığıyla çok düşük kur’dan dolar satmaya başlıyor. Hedef, MB dolarını 10 liranın altında satıp bir kısım yandaşa sermaye transferi yapmak iken, dolar ancak 12,49’a kadar geriliyor.

Çünkü bu operasyondan haberi olmayan bir yatırımcı, ortalama 12,50 liradan 1,5 milyar dolarlık alım yapıyor. MB, o günkü satış limitini tükettiği için daha fazla dolar da satamıyor. Böylece operasyon yarım kalıyor! Panik başlıyor.

21 Aralık sabah.. 09.25 BİST bir duyuruyu onaya sunuyor Operasyonun tamamlanması için borsa yatırıcımcılarına tuzak kuruluyor. 09.46 (Borsa açıldıktan 16dk sonra) Duyuru onayı KAP’ta yayınlanıyor Doların %10’a kadar düşükten satılabilme sınırı %80’e çıkarılıyor.

Ancak yatırımcılar bu kararı öğrenene kadar geçen 16dk’lık süre içinde; Yeni günde borsada 18,22 liradan satış işlemine başlayan MB dolar rezervi 3,65 lira seviyesine kadar zaten satılmış oluyor. Önceden haberi olupta neredeyse bedavaya dolar alanların kim olduğu meçhuldur!

Sonuç MB soyulmuştur. Operasyondan haberi olanlar büyük paralar kazanmıştır. Kalanlar paralarını ve varlıklarını kaybetmiştir! SPK ve BİST’in manipülasyonlara karşı yatırımcılarını koruması gerekirken, yatırımcılarına kumpas kurulmasına aracılık etmiştir.
  Vatandaşa tuzak nasıl kuruldu

20 Aralık sabah..
Operasyon başlıyor!

Borsada 1 gün süreli ‘Yukarı Adım Kuralı’ uygulamasına geçiliyor.

Böylece doların düşme ihtimali azaltılıyor.

Dolar 18,36 liraya kadar yükseliyor. 18.15’de gündüz piyasası kapanıyor.

Ve vurgun başlıyor pic.twitter.com/CYoBKUYGK5 — Deniz Yavuzyılmaz (@yavuzyilmazd) December 24, 2021  
  20 Aralık akşam..

Merkez Bankası, kamu bankaları aracılığıyla çok düşük kur’dan dolar satmaya başlıyor.

Hedef, MB dolarını 10 liranın altında satıp bir kısım yandaşa sermaye transferi yapmak iken, dolar ancak 12,49’a kadar geriliyor.

Çünkü pic.twitter.com/lpB0kEBp9J — Deniz Yavuzyılmaz (@yavuzyilmazd) December 24, 2021  
  21 Aralık sabah..

09.25 BİST bir duyuruyu onaya sunuyor

Operasyonun tamamlanması için borsa yatırıcımcılarına tuzak kuruluyor.

09.46 (Borsa açıldıktan 16dk sonra) Duyuru onayı KAP’ta yayınlanıyor

Doların %10’a kadar düşükten satılabilme sınırı %80’e çıkarılıyor.

Ancak pic.twitter.com/DwGsveHXNP — Deniz Yavuzyılmaz (@yavuzyilmazd) December 24, 2021   Yatırımcılar bu kararı öğrenene kadar geçen 16dk’lık süre içinde;

Yeni günde borsada 18,22 liradan satış işlemine başlayan MB dolar rezervi 3,65 lira seviyesine kadar zaten satılmış oluyor.

Önceden haberi olupta neredeyse bedavaya dolar alanların kim olduğu meçhuldur!

Sonuç pic.twitter.com/6Hd77B49Hu — Deniz Yavuzyılmaz (@yavuzyilmazd) December 24, 2021  
  MB soyulmuştur. Operasyondan haberi olanlar büyük paralar kazanmıştır.

Kalanlar paralarını ve varlıklarını kaybetmiştir!

SPK ve BİST’in manipülasyonlara karşı yatırımcılarını koruması gerekirken, yatırımcılarına kumpas kurulmasına aracılık etmiştir. — Deniz Yavuzyılmaz (@yavuzyilmazd) December 24, 2021  

Son güncelleme: 14:56 25.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı