• Turkhane Logo

CHP’li Ağbaba: 15 Temmuz’da ne olduğunu Akar ve Fidan haricinde hiçbirimiz bilmiyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 6’ncı yıldönümünde yaptığı açıklamada darbe teşebbüsünün ardındaki sır perdesinin hala aralanmadığını kaydetti.

13:35 16 Temmuz 2022 Cumartesi
CHP’li Ağbaba: 15 Temmuz’da ne olduğunu Akar ve Fidan haricinde hiçbirimiz bilmiyoruz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 6’ncı yıldönümünde yaptığı açıklamada darbe teşebbüsünün ardındaki sır perdesinin hala aralanmadığını kaydetti.

15 Temmuzun üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen TBMM’de kurulan Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun hazırladığı rapor yayınlanmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 15 Temmuzda ne olduğunu iki kişi hariç hiçbirimiz bilmiyoruz. Akar ve Fidanı hiçbir güç, ne TBMMye ne mahkemeye getirebildi dedi.

 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. 251 kişinin hayatını kaybetmesi ve 2 binden fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan darbe girişimi, TBMM’de kurulan ‘Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor yıllar geçmesine rağmen yayınlanmadı.

15 Temmuz yakın siyasi tarihin en karanlık olaylarından biri olarak durduğunu Ağbaba Sözcü gazetesine şöyle konuştu:


“Aradan altı yıl geçmesine rağmen 15 Temmuz’un karanlık yönleri hiçbir şekilde konuşulmuyor. Bu darbe girişimine giden yolun AKP-Gülen Hareketi işbirliği olduğunu hiç kimsenin unutmaması gerekiyor. AKP-Gülen Hareketi koalisyonu devletin hemen her kademesinde Gülencileri kritik görevlere getirmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tüm uyarılarımıza rağmen Gülen Hareketi’ne yakın subaylara teslim edilmiş ve şeytanın aklına gelmeyecek operasyonlarla devlet bir tarikata teslim edilmişti.”

“TBMM RAPORUNU SARAY ENGELLEDİ”

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun raporunu yayınlanmadığını hatırlatan Ağbaba, “Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi ve Gülen Hareketini soruşturma amacıyla onlarca toplantı yapıp bir rapor hazırladı ancak bu rapor da Saray eliyle yayınlanmadı. 15 Temmuz’da ne olduğunu iki kişi hariç hiçbirimiz bilmiyoruz. Akar ve Fidan’ı hiçbir güç, ne TBMM’ye ne mahkemeye getirebildi. Darbe teşebbüsüne giden süreç ve o gün neler olduğu elbet bir gün ortaya çıkacak ve tüm karanlık noktalar aydınlatılacaktır.” diye konuştu.

“AKP’LİLER ‘F-16’LARA KAFA ATARAK ŞEHİT OLDULAR’ YALANI SÖYLÜYORLAR”

15 Temmuz’un çok karanlık yönü bulunduğunu kaydeden Ağbaba, “Saray iktidarı 15 Temmuz için çizdiği çerçevenin dışına kimsenin çıkmasını istemiyor. Araştıranı, sorgulayanı tutukluyor. Bir yapay tarih yazımıyla karşı karşıyayız. Bir TV kanalında bir profesör çıkıp “15 Temmuz gecesi insanlar, alçaktan uçan F-16’lara kafa atarak şehit oldular” gibi akıldışı hikayeler uyduruyor. 15 Temmuz’da darbeye direnenlere en büyük haksızlığı o geceyi sorgulatmayan, gerçekleri açıklamayan ve 15 Temmuz üzerinden gerçekdışı kurgular yaratıp prim kasanlar uyguluyor.” dedi.

“SOYLU İLE ELİNDE SİLAHLAR OLANLAR VAR, KAYIP SİLAHLAR NEREDE?”

Sedat Peker’in açıklamaları ve SADAT gerçeklerini hatırlatan Ağbaba, “15 Temmuz gecesi birtakım kişilerin Bakan Soylu’yla elinde ağır silahlarla fotoğrafları var. 15 Temmuz’da envanterden alınan silahlarla işlenen cinayetler var. Bu konularda da yine kamuoyunu rahatlatacak açıklama yapılmadı. Korku iklimini sürdürmeye yönelik bir amaç var. Bu ekonomik buhranda kimsenin korkacak bir şeyi kalmadı, biz bu tür korku ve faşizan arayışlara karşı toplumun tüm kesimleriyle birlikte hareket ederek demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Tüm bu karanlık noktaların aydınlatılması da iktidarımızın ilk işlerinden biri olacaktır.” ifadeleri kullandı.



“İHRAÇ SUBAYLARIN YERİNE SADATÇILAR AKTİF HALE GETİRİLDİ”

Ağbaba, “TÜRGEV, TÜGVA gibi vakıflar aracılığıyla hem devlete adam yerleştiriliyor hem de olası seçim kaybına karşı yurtdışına paralar aktarılıyor. Bu tür oluşumlar Gülen Hareketiyle aynı istikamette ilerliyor. Adam kayırma var, haksız kazanç var, kamu mallarına çökme var, torpil zaten var, okullara sızma aynı, fişleme aynı, belediyelerden valilikten para alma aynı, din istismarı bile aynı. Bunlara dokunan yanıyor. İktidar bir çetenin elinde ve her gün onlarca skandala rağmen bu suç ortaklığı birbirini kollayarak işlerine devam ediyor.” diye konuştu.

 

Son güncelleme: 13:35 16.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı