• Turkhane Logo

CHP'den Cumhurbaşkanlığına aday çıktı: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş değil

CHP'li belediye başkanı hem İmamoğlu'na hem Mansur Yavaş'a rakip oldu. 'Genel başkanım aday olmayacaksa aday adaylarından biriyim

17:22 21 Kasım 2022 Pazartesi
CHP'den Cumhurbaşkanlığına aday çıktı: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş değil
CHP'li belediye başkanı hem İmamoğlu'na hem Mansur Yavaş'a rakip oldu. 'Genel başkanım aday olmayacaksa aday adaylarından biriyim

Seçime yaklaştıkça adaylık konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Altılı masanın adaylık konusundaki en güçlü adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu iken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşın da adı geçiyor. CHPnin içinden bir isimden daha adaylık çıkışı geldi.

Türkiye adım adım seçimlere yaklaşırken Millet İttifakının çıkaracağı aday merak ediliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun adaylığı gündemdeki yerini korurken adaylık için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşın da adı geçiyor. Son olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaştan dikkat çeken bir çıkış geldi. Tıp doçentiyim, üç dönem belediye başkanıyım. Üniversite yönetmiş, tıp fakültesi kurmuş adamım diyen Savaş Sayın Genel Başkanım aday olmayacaksa aday adaylarından birisi olmak isterim dedi.
CHPLİ BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞTAN ADAYLIK ÇIKIŞI
Haziran 2023te yapılacak seçimlere adım adım yaklaşılıyor. Millet İttifakının çıkaracağı aday herkes tarafından merak ediliyor. Daha çok CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun aday olabileceği konuşulurken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da adaylık için konuşulan isimler arasında yer alıyor. Millet İttifakında adayın kim olacağı sorusu seçimler için en büyük soru işaretini oluştururken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaştan dikkat çeken bir çıkış geldi.

KİMSE O MAKAMI GERİ ÇEVİRMEZTürkiye Cumhuriyeti için en ulvi makam Cumhurbaşkanlığıdır. Kimse o makamı geri çevirmez. Buradaki karar verici altılı masadır. diyen Savaş En başta görünen aday Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, onun olduğu yerde bize ona yardım etmek düşer dedi.
İSMİ GEÇEN ADAYLARDAN EKSİĞİM YOKTıp doçentiyim, üç dönem belediye başkanıyım. Üniversite yönetmiş, tıp fakültesi kurmuş adamım diyen Savaş, Kılıçdaroğlunun aday olmaması durumunda kendisinin de aday olmak istediğini belirterek İsmi geçen adaylardan eksiğim yok. Neden istemeyeyim ki dedi.

Son güncelleme: 17:22 21.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı