• Turkhane Logo

CHP’den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulursa masaya otururuz

19:50 29 Nisan 2024 Pazartesi
CHP’den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulursa masaya otururuz





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yaptığı açıklamada CHP Lideri Özgür Özel’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirilmesi planlanan görüşmede CHP’nin, ancak AYM ve AİHM kararlarına uyulması şartıyla Anayasa gündemiyle masaya oturabileceği belirtildi.



CHP’nin bugün yaptığı MYK’nın ana gündemini Erdoğan-Özel görüşmesi ile MEB müfredat değişikliği oldu. CHP’nin Anayasa konusunda kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan CHP kaynakları, “Mevcut Anayasa’ya dahi uymayan AKP ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı. CHP Lideri Özel’in görüşmede, “Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarının uyulması halinde masaya oturabiliriz” diyeceği öğrenildi.



ESKİ GENEL BAŞKANLARA TELEFON



Özel’in Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesinde CHP’nin eski genel başkanları Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak fikirlerini alacağı ifade edildi. Kamuoyunda büyük tepki çeken müfredat değişikliği de MYK toplantısının gündemi oldu. CHP’nin, 30 Nisan’da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş başkanlığında, akademisyenlerden oluşan bir ekip ile müfredat konusunda bir araya geleceği dile getirildi. CHP’nin, müfredat değişikliğine karşı bir miting yapmayı planladığı ifade edildi.

Son güncelleme: 19:50 29.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı