• Turkhane Logo

CHP kendine çevrilecek namluyu görüp kayıp silahların peşine düştü

15 Temmuz sonrası sivillere dağıtılan ve bir iç karışıklıkta kullanılacağı öne sürülen 100 binin üzerindeki silahla ilgili CHP harekete geçti. Ayhan Barut, kayıp silahların bulunmasını istedi.

11:00 27 Temmuz 2021 Salı
CHP kendine çevrilecek namluyu görüp kayıp silahların peşine düştü
15 Temmuz sonrası sivillere dağıtılan ve bir iç karışıklıkta kullanılacağı öne sürülen 100 binin üzerindeki silahla ilgili CHP harekete geçti. Ayhan Barut, kayıp silahların bulunmasını istedi.



CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 2014 yılında Türkiye’de 14 bin silahın kayıp olarak açıklandığını hatırlatarak, 15 Temmuz sonrası bu sayının 100 bini aştığının altını çizdi. CHP’li Barut, sivillere dağıtılan bu silahların bulunmasını istedi.

“BU NAMLULARIN KİME DÖNECEĞİ MEÇHUL”


Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’a konuşan Barut, geçmişinde faili meçhul cinayetlerin, suikastların ve katliamların bulunduğu Türkiye’de tüyler ürpertici iddiaların kamuoyunda yüksek sesle dile getirildiğini vurguladı. Devletin ilgili birimleri tarafından hazırlanan raporların korkunç gerçeği gösterdiğini belirten Barut, “Geçmişte yaşanan acıların tekrarlanmaması, ülkemizde kaosun egemen olmaması için bu iddiaları araştırıp soruşturup gereğini yapmayan iktidar, başını kuma gömmüş durumda. Kılını kıpırdatmadığı gibi herhangi bir açıklama yapmıyor, sadece susuyorlar” diye konuştu. Sayısı 100 bini aşan kayıp silahla ilgili iktidarı göreve çağıran Barut, “Bu korkunç ve vahim konuyla ilgili derhal adım atın, kamuoyuna açıklama yapın. Bu namluların yarın kime döneceği meçhuldür” dedi.

SEDAT PEKER DEŞİFRE ETTİ

Kayıp silahlar, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in açıklamalarının ardından Türkiye’nin gündemine oturdu. Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun koordinasyonunda 15 Temmuz ve sonrasında devlet envanterine kayıtlı olmayan silahların dağıtıldığını iddia etti. Soylu’ya hitaben,’ ’15 Temmuz’da kahramanlık rolleri oynarken TRT binası baskınına gittiğinde hepsinin elinde kalaşnikof marka silahlar olan birçok sivil şahıs vardı. Bu silahlar da devlet envanterine kayıtlı değil. Dağılımı senin tarafından koordine edilen hiçbir silah da devlet envanterine kayıtlı değil” ifadesini kullandı. Peker, 15 Temmuz’un ardından demokrasi nöbetlerinin tutulduğu ağustos ayında AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Osman Tomakin’e bir kasa kalaşnikof silahların teslim edildiğini, silahları getiren araçta Esenyurt AKP Gençlik kolları Başkanı Abdülsebur Soğanlı ve İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay’ın olduğunu aktardı.

Peker’in gündeme getirdiği ‘kayıp silahlar’ iddiasına ilişkin TBMM’de verilen önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Cumhur İttifakı, silahların araştırılmasına onay vermedi.

“SON BİN YILIN HESAPLAŞMASI OLACAK”

CHP kayıp silahların bulunmasını isterken AKP’liler ise yaptıkları açıklama ve paylaşımlarla “bin yılın hesaplaşması”na hazırlandıklarını deklare ediyor. Emekli amirallerin gece yarısı bildiri sonrası sosyal medya hesabından hesaplaşma ile ilgili paylaşımda bulunan Yenişafak eski genel yayın yönetmeni ve yazarı İbrahim Karagül, 2023 yılı öncesi yaşanacak hesaplaşmayı köşesine taşıdı. “Safları sıklaştırın, güçleri genişletin” diyen Karagül, “Anadolu’nun her şehrini, kasabasını, köyünü, sokağını, dağını, ovasını direnç adalarına dönüştürün. 2023 öncesi son bin yılın hesaplaşması olacak” dedi.

“GEREKTİĞİNDE KULLANACAĞIMIZ SİLAHLARIMIZ VAR”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner’in de kurduğu silahlı grup 2017 yılında basına yansımıştı. “Kardeş Kal Türkiye” adlı kurduğu grubun ilk toplantısında “Liderimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan etrafında kenetlendik. Gerektiği zaman kullanacağımız silah var” dediği ortaya çıkmıştı. Gruptakilere insansız hava aracı-drone eğitimi verildiği belirtiliyor.

DONANIMLIYIZ, BİZİM AİLE 50 KİŞİYİ GÖTÜRÜR

AKP’ye yakın Sevda Noyan da katıldığı bir televizyon programında silahlandığı ve komşularından ölüm listesi hazırladığı açıklamıştı. Açılan soruşturma sonrası hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen Noyan bir TV programında “15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür, onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda, maddi manevi olarak. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” demişti.

“15 TEMMUZ’DA YAPACAKLARIMIZI YAPAMADIK”

Emekli amirallerin bildirisi sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun daha önce yaptığı bir açıklama yeniden gündem yapıldı. Bakan Soylu açıklamasında “Biz 15 Temmuz’da esas yapacaklarımızı yapamadık. Bu çok net. Bize o fırsatı verirler mi bilmiyorum yani şu bir daha böyle bir şeye kalkışırlarsa biz o fırsatı almış oluruz bu net” demişti.

 

Son güncelleme: 11:00 27.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı