• Turkhane Logo

CHP kazandı, AKP itiraz etti... Gaziosmanpaşa'da 'Süleyman Soylu' devrede

CHP adayı Hakan Bahçetepe'nin seçimi önde bitirdiği Gaziosmanpaşa'da AKP'lilerin itirazı üzerine gerginlik yaşanıyor. Eski bakan Soylu'nun ilçe seçim kurulundan ayrılmadığı konuşuluyor

14:40 03 Nisan 2024 Çarşamba
CHP kazandı, AKP itiraz etti... Gaziosmanpaşa'da 'Süleyman Soylu' devrede
CHP adayı Hakan Bahçetepe'nin seçimi önde bitirdiği Gaziosmanpaşa'da AKP'lilerin itirazı üzerine gerginlik yaşanıyor. Eski bakan Soylu'nun ilçe seçim kurulundan ayrılmadığı konuşuluyor

Günaydının açıklaması şöyle:
Gaziosmanpaşa’dan kirli ellerinizi çekin.. 970 oy farkla kazandığımız GOP seçiminde, yapılan itiraz üzerine, geçersiz oylarla sınırlı kalınmayarak, bir başka skandala imza atılmış ve tüm sayımın yeniden yapılmasına karar verilmiştir. YSK’ya yaptığımız itirazın sonucunun beklenmesi gerekirken, ısrarla sayımı başlatmaya çalışmaktadırlar.. Sabık Bakan, GOP’tan elini çek! Belediyede yanlış işler yapmaktan vazgeçin! Hak yemeyiz, hakkımızı da yedirmeyiz
Aynı saatlerde CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığıda arbede görüntüsü paylaştı, AKP hukuksuz şekilde itiraz ediyor! Kavga çıkıyor! Tüm İstanbullu vatandaşlarımızı bizlere destek olmaya davet ediyoruz! çağrısı yaptı.
Gaziosmanpaşada seçim yarışını CHP adayı Hakan Bahçetepe yüzde 40.47, AKP adayı Hasan Tahsin Usta da yüzde 40.01 oyla tamamlamıştı.
GÜNAYDIN, SOYLU-HAKİM DİYALOĞUNU ANLATMIŞTICHPli Gökhan Günaydın, oy farkının az olduğu Gaziosmanpaşada ilçe seçim kuruluna gelen AKPli Soylunun odasına gittiği hakime Beni gördüğünüzde niye ayağa kalmadınız dediğini anlatmıştı.
TELE 1 canlı yayına katılan Günaydın, şöyle konuştu:
Bu fotoğraf o kadar anlamlı ki, İstanbulda 39 ilçe var, milletvekillerimizin tamamını, milletvekili olmayan Parti Meclisi üyelerimizi ilçelerin tamamına dağıttık ama yetmedi. Geçmişte milletvekilliği yapmış arkadaşlarımız var, en son kurultayda birisi Ayı, birisi Byi desteklemiş, hepsine ayrı ayrı telefon ettim beni reddeden bir kişi olmadı.
OYLARIN DEĞİŞTİRİLMESİNİ ENGELLEMEMİZ GEREKİYORDU1000 oy farkla CHPnin önde olduğunu belirten Günaydın, şunları söyledi:
Gaziosmanpaşada kim vardı, Namık Tan. Bizim Washington Büyükelçimizdi. Namık Beye dedim ki, Gaziosmanpaşaya gider misiniz, Ne demek, memnuniyetle giderim dedi. Biz niye oraya gitme ihtiyacı duyduk? Sabah saat 04.00, 1000 oy farkla Gaziosmanpaşayı aldık, AKP itiraz ediyor, sandıklar yeniden sayılıyor. Burada gördüğünüz torbalar, bazıları hala geliyor salona, bazıları ise yeniden sayım için ayrılıyor. Hem buralara nezaret etmeliyiz hem de o torbalara kirli ellerin uzanıp da oyları değiştirmesine engel olmalıyız.
Biz bunların tamamının ıslak imzalı tutanaklarını almışız, tamamını taramışız, dijital ortama aktarmışız. Artık orada hiç kimse üç kağıtçılık yapamaz. Geriye bir tek şey kalıyor. İtirazla o torbaların içindeki oyları değiştirirlerse, itirazla yapılan tutanaklarda bu sonuçlar değiştirilebilir. O halde benim bunu engellemem lazım.
BİZDEN 1 SAAT EVVEL SÜLEYMAN SOYLU ORAYA GİTMİŞAKP İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun da Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kuruluna geldiğini ve kuruldaki hakimle görüştüğünü belirten Günaydın, Üstelik de oraya sabık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bizden 1 saat evvel gitmiş. Biraz önce araçsallaştırılmış yargıyı, hakimi ve savcıyı eleştirdim ya, orada da bir arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Kendisini tanımam. Bir kadın hakim. Odasına giriyor Süleyman Soylu. Hakim, Buyrun diyor. Hakime diyor ki, Beni gördüğünüzde niye ayağa kalmadınız? Kadın hakim de diyor ki, Çünkü ben hakimim. Kutlamaya gitsem yanlış anlaşılacak diye kutlamadım. Hakimin yaptığı çok önemli bir şey. Hala Cumhuriyetin böyle hakimleri var dedi.
Soylunun seçim kurulunda olduğunu öğrendikten sonra Gaziosmanpaşaya gittiklerini ifade eden Gökhan Günaydın, Biz il başkanlığındaydık, onu duyunca il başkanı Özgür Çelikle hemen Gaziosmanpaşaya gidelim dedik. Oradaki baskıyı görünce milletvekilimiz Ali Gökçek, Pendikteydi. Rica ediyorum Gaziosmanpaşaya geçin dedim. Biz oraya ulaştığımızda 3 milletvekilimiz kapı gibi orada duruyordu. Onların yanına 2 milletvekili ve 1 il başkanı daha geldi, hadi çalsınlar bakalım diye konuştu.

Son güncelleme: 14:40 03.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı