• Turkhane Logo

​CHP, İstanbul ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iptali için YSK'ye başvurdu

CHP İstanbul'da 39 ilçedeki yerel seçimlerin ve 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminin iptali için YSK'ye başvurdu.

14:59 08 Mayıs 2019 Çarşamba
​CHP, İstanbul ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iptali için YSK'ye başvurdu
CHP İstanbul'da 39 ilçedeki yerel seçimlerin ve 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminin iptali için YSK'ye başvurdu.





Başvuru sonrası açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkekten geldi. 


Siz eğer kamu görevlisi olmayan kişiler görev yaptı diye iptal ediyorsanız 24 Haziranda gerçekleştirilen seçimleri de iptal etmek zorundasınız diyen Erkek, şöyle devam etti: 

Tam kanunsuzlukla başvuruldu. Biliyorsanız tam kanunsuzlukta süre aranmaz. Bir tam kanunsuzluk ortaya çıkmışsa eğer, YSK kendi iptal kararıyla, o zaman iptal etmeli. YSK önceki tüm kararlarında şunu diyor; bir usulsüzlük varsa dahi bu seçimin iptalini mümkün kılmaz, usulsüzlük yapanlar cezalandırılır.

Şimdi ne değişti? Bugün ne değişti? Sandık kurullarında görev yapan kişilerin o sandıktan çıkan sonucu etkilediklerine dair somut bir delil Ak Partinin itiraz dilekçesinde dahi ortaya konulmadı diyen CHPli Erkek Haftalarca oylar defalarca sayıldı, sonuç değişmedi bu sefer başka iddialar ortaya atıldı. Olmadı olmadı en son dedi ki sandık kurullarında kamu görevlisi olmayanlar görev yapmıştır. 24 Haziranda da yaptı. YSK bunu gerekçe yapıyorsa 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi yenilemeli. Bu kararınız doğruysa bu kararın arkasındaysanız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın da mazbatasını iptal etmelisiniz.

YSKye çağrıda bulunan Muharrem Erkek, şöyle dedi:

Siz kendi kusurunuzu nasıl seçmene yükler, seçmenin iradesini yok sayarsınız. Seçmenin iradesine doğrudan müdahale edebilirim diyorsanız o zaman 24 Haziranda çıkan sonuca da müdahale etmek zorundasınız. Tabii eğer bu kararınız doğruysa! Çünkü her iki seçimde aynı yasa yanı uygulamalar aynı sandık kurulları var. En mükemmel adalet vicdanlardadır. Meşruiyet sorununu ortadan kaldırmak, verdiğim karar doğru diyorsanız 24 Haziran seçimlerini de iptal etmek zorundasınız. İmamoğlunu 39 ilçede oy kullanan seçmenler seçti. Aynı sonuçların çıktığı diğer seçimleri neden iptal etmiyorsunuz? 39 ilçedeki tüm seçimleri de iptal etmek zorundasınız. Tam kanunsuzluk sebebiyle yaptık.

CHPnin YSK temsilcisi Hamidi Yakupoğlu, sandık kurullarının oluşumunun İstanbuldaki 39 ilçeyi de etkilediğini, ilçe belediye başkanı, ilçe belediye meclis üyesi, muhtar seçimlerinin de bu sandıklarda yapıldığını belirtmişti.

Bu nedenlerle YSKden tam kanunsuzluk gerekçesiyle ilçe belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlık seçimlerinin iptalini isteyeceklerini belirten, Yakupoğlu, sandık kurullarının belirlenmesi yönteminin önceki seçimlerde de uygulandığını belirterek 24 Haziran seçimlerinin de iptalini talep edeceklerini açıklamıştı. 

Son güncelleme: 14:59 08.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı