• Turkhane Logo

CHP il binası önünde ateş eden şüpheli tutuklandı

CHP İstanbul İl Başkanlığı yakınında havaya ateş açan şüpheli Emre D. tutuklandı.

08:50 18 Nisan 2023 Salı
CHP il binası önünde ateş eden şüpheli tutuklandı
CHP İstanbul İl Başkanlığı yakınında havaya ateş açan şüpheli Emre D. tutuklandı.





CHP İl Başkanlığı binası yakınlarında 6 Nisan’da silahla hava ateş ettikten sonra kaçan Emre D. Sultangazi’de yakalanmıştı.



ANKA’nın haberine göre Emre D. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.



Dört şüpheli serbest bırakılmıştı



6 Nisan’daki olayın ardından başlatılan soruşturmada, silahla ateş edilen araçta olduğu belirlenen dört şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilerin emniyetteki sorgusunda olay günü akşam saatlerinde beş arkadaş gezmeye çıktıklarını, bir süre dolaştıktan sonra gece saatlerinde Beşiktaş Ortaköy’de sahur yaptıklarını anlattıkları belirtilmişti.



Sultangazi ve Gaziosmanpaşa’daki evlerine doğru döndükleri sırada araçta bulunan firari şüpheli Emre D.’nin telefonuyla sosyal medya hesabından canlı yayın başlattığını belirten zanlıların, Emre D.’nin bu sırada üzerindeki silahı çıkartarak camdan dışarı yedi-sekiz el ateş ettiğini söyledikleri öğrenilmişti.



Şüpheliler CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik bir şey yapmadıklarını savunmuştu.



Savcılığın ulaştığı, şüphelilerin yaptığı canlı yayına ilişkin görüntü kaydında, bir kişinin havaya ateş ettiği, diğer şüphelilerin bu duruma güldüğü belirlenmişti.



Adliyeye sevk edilen zanlılardan Anıl Ö. ifadesinin ardından, Arif P, Berkan Ö. ve Ferhat E. ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest kalmıştı.

Son güncelleme: 08:50 18.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı