• Turkhane Logo

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Erdoğan liderliğinde bir kalkışmayla karşı karşıyayız

17:00 10 Kasım 2023 Cuma
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Erdoğan liderliğinde bir kalkışmayla karşı karşıyayız





CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AYM’yi hedef aldığı son açıklamalarına tepki gösterdi. Özel, “Erdoğan burada anayasanın arkasında duracağına, anayasayı yok saymaya çalışmaktadır. Sen bu yüzden darbecisin. Erdoğan’ı uyarıyorum kendi meşruiyetini tartışmaya açma.” dedi.



Ankara Barosu’nun çağrısıyla Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM üyeleri için suç duyurusunda bulunulması üzerine avukatların Ankara Adliye’sinden Yargıtay’a doğru başlattığı yürüyüşe CHP Genel Başkanı Özgür Özel de destek verdi. Özel burada Erdoğan’ın Yargıtay’ı desteklemesini eleştirerek şu ifadeleri kullandı:




Erdoğan’ın açıklamalarına kadar bu bir yargı kriziydi ancak bunun Erdoğan eliyle anayasal düzenin ortadan kaldırılmaya çalışılması olduğu, halkın iradesine karşı Erdoğan liderliğiyle bir kalkışma hazırlandığı anlaşılıyor.



Esas tehdit onadır. O burada anayasanın arkasında duracağına anayasayı yok saymaya çalışmaktadır. Sen bu yüzden darbecisin. Erdoğan’ı uyarıyorum kendi meşruiyetini tartışmaya açma.



Sen anayasanın bir hükmünü yok sayarsan, biz de senin meşruiyetini sağlayan hükmü yok sayarız. Yok sayılmak istemiyorsan anayasaya sahip çık. AKP-MHP ittifakının anayasayı referanduma götürecek sayısı yoktu.

Son güncelleme: 17:00 10.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı