• Turkhane Logo

Cezayir, BRICS'e katılıyor

Rusya ve Çin’in başı çektiği BRICS’e Cezayir katılmak için resmi başvuruda bulundu.

14:56 09 Kasım 2022 Çarşamba
Cezayir, BRICS'e katılıyor
Rusya ve Çin’in başı çektiği BRICS’e Cezayir katılmak için resmi başvuruda bulundu.

TURKHANE.com- Moskova 


Cezayir Dışişleri Bakanlığının uluslararası ortaklık özel elçisi Leyla Zerrougui tarafından yapılan açıklamada, ülkesinin Çindeki BRICS grubunun son zirvesinde üyelik için başvuruda bulunduğunu, resmi başvurularının Rusya ve Çin tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.
Ağustos ayında Cezayir Cumhurbaşkanı Abdelmajid Tebbun, ülkesinin BRICSe katılma konusunda gerekli girişimlerde bulunacağını, ülkesinin bir bütün olarak ittifak kriterlerini karşıladığını söylemişti.
Cezayir, BRICSe katılma arzusunu dile getiren tek ülke değil. 18 Ekimde Suudi Arabistan yetkilileri BRICS’e katılma isteklerini açıkladı. Haziran ayının sonunda, İran ve Arjantin, BRICSe katılmak için başvuru yaptılar.
BRICS, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrikayı içeren bir ekonomik koalisyondur. Organizasyon, 2006 yılında St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumunun bir parçası olarak kuruldu. BRICS Plus formatı ayrıca Cezayir, Arjantin, Mısır, Endonezya, İran, Kazakistan, Kamboçya, Malezya, Senegal, Tayland, Özbekistan, Fiji ve Etiyopyayı da içeriyor.

Son güncelleme: 14:56 09.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı