• Turkhane Logo

Cezaevindeki kanser hastası Ahmet Zeki Özkan’ın kızı: ‘Babam ölümle burun buruna’

4. evre akciğer kanseri olduğu halde Adli Tıp Kurumu raporuyla geçtiğimiz Şubat ayında cezaevine gönderilen 65 yaşındaki Ahmet Zeki Özkan’ın yakınları Adalet Bakanlığına seslendi.

10:37 23 Temmuz 2022 Cumartesi
Cezaevindeki kanser hastası Ahmet Zeki Özkan’ın kızı: ‘Babam ölümle burun buruna’
4. evre akciğer kanseri olduğu halde Adli Tıp Kurumu raporuyla geçtiğimiz Şubat ayında cezaevine gönderilen 65 yaşındaki Ahmet Zeki Özkan’ın yakınları Adalet Bakanlığına seslendi.

Yüksek Mimar olan Özkan, daha önce aldığı cezanın Yargıtay tarafından onanması ve infaz erteleme talebinin reddedilmesi üzerine Antalya L Tipi Cezaevine konulmuştu. Özkan için doktorları “En fazla 1 yıl yaşar” demişti.

Özkan’ın kızı Merve Özkan babasının cezaevine yaşayamayacağını, bakıma muhtaç olduğunu belirterek sosyal medya hesabından destek istedi. Özkan’ın kızı ”Adalet Bakanlığı babama ev hapsi verebilirsiniz. Bu adam ölümle burun buruna!” diye seslendi.
  @adalet_bakanlik, babama ev hapsi verebilirsiniz. Bu adam ölümle burun buruna!


AhmetZekiÖzkan AcilTahliye pic.twitter.com/EeRKQ54bOP — Odak Dünyam (@odakdunyam) July 22, 2022
TAHLİYE EDİN Kİ TEDAVİSİNİ YAPTIRALIM

Ahmet Zeki Özkan’ın eşi Yasemin Özkan ise “Eşimin hastalığı basit bir hastalık değil niye dikkate alınmıyor. Adalete güvenmek istiyorum. Eşim grip değil veya karnı ağrımıyor. O 4. evre akciğer kanseri. Artık tahliye olsun. Doktorumuzun bize söylediği hastalığınız 4. evre ve bu evredeki hastaların ömrü 1 yıl. Doktor, verdiği akıllı hapın eşimin ömrünü uzatacağını söyledi ancak bakımının da iyi yapılması gerektiğini anlattı. Cezaevinde ne kadar iyi bakılır? Cezaevinden tabutla çıkmasını istemiyorum. Her geçen gün eşim için ciddi sıkıntı biran önce tahliye edilmeli ki tedavisini yaptıralım.” diyerek Adalet Bakanlığı ile Adli Tıp Kurumu’na seslendi.
  Her geçen gün eşim için ciddi sıkıntı biran önce tahliye edilmeli ki tedavisini yaptıralım.
AhmetZekiÖzkan AcilTahliye@adalet_bakanlik @ADLITIPKURUMU @kilicdarogluk — Yasemin Özkan (@Alice945772751) July 22, 2022 Eşim her perşembe sabah telefon açıyor.Onunla konuşurken öksürüyor mu bir yeri ağrıyor mu diye sesini dinliyorum.Hastaları biran önce tahliye etmeliler.bu hastalık grip değil adı üstünde kanser 
AhmetZekiÖzkan AcilTahliye@adalet_bakanlik @ADLITIPKURUMU — Yasemin Özkan (@Alice945772751) July 22, 2022

ANLATYA ADLİ TIP: “CEZAEVİNDE KALAMAZ”, İSTANBUL ADLİ TIP: “KALABİLİR”

Ahmet Zeki Özkan’a Antalya Adli Tıp Kurumu ‘cezaevinde kalamaz’ raporu vermesine rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu ‘doktoru ve reviri olan bir cezaevinde’ kalabileceğini kaydetmişti. Bunun üzerine İstanbul Adli Tıp’ın raporunu esas alan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Aralık 2021’de Ahmet Zeki Özkan’ın infaz erteleme talebini reddetmişti.

Son güncelleme: 10:37 23.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı