• Turkhane Logo

Cezaevinde yatması gereken süreyi tamamlayan öğretmen tahliye edilmiyor

17:50 19 Şubat 2024 Pazartesi
Cezaevinde yatması gereken süreyi tamamlayan öğretmen tahliye edilmiyor

İnfazını tamamlayan KHK’lı öğretmen 6 aydır tahliye edinmiyor . Burhaniye T Tipi Cezaevi, asgari infazını tamamlayan KHK’lı öğretmen Ahmet Ergül’ün denetimli serbestlik hakkını 6 aydır vermiyor. DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu keyfiliğe ‘’Gözlem kurulları ikinci mahkeme değil, insanlara zulmetmeyin’’ diyerek tepki gösterdi. Son dönemde rahatsızlıkları çoğalan 66 yaşındaki Ergül’ün günde 10 hap aldığı öğrenildi.



Boldmedya’dan Necdet Çelik’in haberine göre, AİHM ve BM’nin suç saymadığı fiillerden yargılanıp haksızca cezaevine konan mağdurların çilesi bitmek bilmiyor. İnfazını yüksek ‘iyi hal puanı’ ile tamamlayan mahkumlar, cezaevi gözlem kuruluna takılıyor. Varsayımlarla hareket eden kurul, infazı boyunca hiçbir disiplin suçu işlememiş mahpusları özgürlüğünden ediyor.



Bu mağdurlardan biri, 66 yaşındaki Ahmet Ergül. 17 Mart 2017’de gözaltına alınıp cezaevine konan Ahmet öğretmen, hüküm aldığı cezanın asgari infazını 7 Eylül 2023’te tamamladı. Ancak bir gün öncesinde toplanan Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi Gözlem Kurulu, Ergül’ün ‘’İnfazını denetimli serbestlikle geçirmeye uygun olmadığına ve 6 ay süreyle denenmesine’’ karar verdi.



MAHKEMELER GEREKÇESİZ REDDETTİ



KHK’lı biyoloji öğretmeni Ahmet Ergül, gözlem kurulunun bu keyfi kararını infaz hakimliğine götürdü, ancak hakim Özal Sayan ‘’Bu haliyle toplumla bütünleşmeye hazır değil’’ dedi. Ahmet öğretmen, kararı Burhaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde temyiz etti. Ancak Hakim Erhan Emre, hiçbir gerekçe göstermeksizin itirazı reddetti.




Automatisch generierte Beschreibung/>



GERGERLİOĞLU: BU KADAR ZULMETMEYİN



66 yaşındaki Ahmet öğretmenin uğradığı keyfiliği, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’deki haftalık toplantısında gündemine aldı. İyi hal puanı yüksek olduğu halde mahkumların keyfi nedenlerle denetimli serbestlikten mahrum bırakıldığını vurgulayan Gergerlioğlu, cezaevi müdürü Bora Sağsöz’e, ‘’Defalarca söyledik; gözlem kurulları ikinci mahkeme değil kardeşim. İnsanlara bu kadar zulmetmeyin’’ çağrısında bulundu.



PUAN 70 AMA İYİ HALLİ DEĞİLMİŞ!



Bold Medya’ya ulaşan Esad Ergül’ün anlatımları, Gergerlioğlu’nu doğruluyor. Babasının ortalama iyi hal puanının 68-70 olduğunu belirten oğul Ergül, ‘’Siyasi mahkumlar, puan getirecek birçok etkinlikten mahrum bırakılmasına rağmen babam 45 barajının çok üstünde bir puana sahip. İyi hal ödülü olarak ekstra telefon hakkı kullandırılmış biri hakkında nasıl ansızın iyi halli olmadığına kanaat getiriyorlar?’’ diye sordu.



HASTALIKLARLA BAŞ ETMEYE ÇALIŞIYOR



Gözlem kurulundan çıkan keyfi karar, Ahmet öğretmenin sağlığını bozdu. Esad Ergül’ün aktardığına göre, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon, romatizma ve işitme kaybı gibi hastalıklarla baş etmeye çalışan baba Ergül’e geçtiğimiz haftalarda vertigo teşhisi de kondu. ‘’Babam cezaevinde fıtık ameliyatı oldu, ağır şartlarda tedavi gördü. Hastalıklarının çoğalması psikolojisini etkiledi. Günde 10 tablet alıyor’’ diyen Esad Ergül, babasının daha fazla özgürlüğünün kısıtlanmasının telafisi imkansız sorunlara yol açacağına dikkat çekti.



Yılların tecrübesi Ahmet öğretmen, 2008’de geçirdiği teftişte 100 üzerinden 92 puan almıştı.



SEVİLEN, BAŞARILI BİR ÖĞRETMEN



İzmir’de Karşıyaka İmam Hatip Lisesi’nde biyoloji öğretmeni olarak görev yaparken KHK ile öğrencilerinden koparılan Ahmet Ergül, 20 yılı aşkın öğretmenlik hayatına çok başarılar sığdırmış. Esad Ergül babası için, ‘’Bakanlık teftişinde 100 puan üzerinden 92 almış, öğrencilerin ve meslektaşlarının çok sevdiği bir öğretmendi.’’ dedi.



Burhaniye Cezaevi yönetimi, 13 Mart’ta toplayacağı gözlem kurulu ile Ahmet Ergül’ün denetimli serbestlik hakkını görüşecek.

Son güncelleme: 17:50 19.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı