• Turkhane Logo

Cezaevinde şüpheli olay: 'Askerler doktorun bize bilgi vermesini engelledi'

Akhisar Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Sevinç geçirdiği beyin kanaması sonucu yoğun bakım ünitesinde tutulurken, ailesi olayın şüpheli ve çelişkilerle dolu olduğunu söyledi.

23:15 05 Nisan 2022 Salı
Cezaevinde şüpheli olay: 'Askerler doktorun bize bilgi vermesini engelledi'
Akhisar Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Sevinç geçirdiği beyin kanaması sonucu yoğun bakım ünitesinde tutulurken, ailesi olayın şüpheli ve çelişkilerle dolu olduğunu söyledi.


Manisa Akhisar Cezaevinde 28 yıldır tutuklu bulunan Mehmet Sevinç’in, 3 Nisan gecesi saat 03.00 sıralarında kaldığı tek odalı koğuşta gardiyanlar tarafından baygın bir şekilde bulunduğu öne sürüldü.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Sevinçin ameliyatı yapıldıktan sonra ailesine dün öğlen saatlerinde haber verildi.


Cezaevinde aranılan aileye Sevinçin kaldığı odada sabah saatlerinde kahvaltı götüren gardiyanların yatağında baygın bir şekilde bulduğu ve hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi.

DURUMU KRİTİK

Kocaelide oturan aile, dün akşam saatlerinde geldiği Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde Sevinçin 3 Nisan sabahı değil, saat 03.50de geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hastaneye girişinin yapıldığını öğrendi.

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tutulan Sevinçin durumu ise kritik.

DARBE ALMIŞ YA DA DÜŞMÜŞ

Olaya ilişkin ilgili konuşan Mehmet Sevinç’in kızı Berivan Sevinç, olayın şüpheli olduğunu belirterek, Hastaneye geldiğimizde doktorlarını sorduğumuz acilde kimse bir şey söylemedi. Biz de rastgele bir doktora babamın adını soyadını söyleyerek bilgisi olup olmadığını sorduk. Doktor da cezaevinde beyin kanaması geçiren tutuklu mu? Biz orada şaşırdık. Beyin kanaması mı geçirdi? diye sorduk. Doktor da evet diyerek, ameliyat yapan doktora yönlendirdi bizi. Ameliyat yapan doktor da bize cezaevinde beyin kanaması geçirdiğini ve ameliyat ettiklerini, durumunun ağır olduğunu söyledi. Bu bilgi dışında bize bilgi verilmedi.

Bugün ameliyatına giren bir başka doktora yalvardım. Uzun süredir babamı görmediğimi ve son bir kez de olsa görmek istediğimi söyledim. Doktor tamam bir iki dakika da olsa görün diyerek içeri aldı. Buradaki doktora da sorduğumda ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını ya darbe almış, ya da düşmüş. Yoksa geçirdiği beyin kanaması kendi kendine olan birşey değil dedi. Darbe falan var mıydı? diye sordum. Doktor Biz kanamayı durduramıyorduk diye cevap verdi. Babamın darbe aldığı yeri askerlerin anice içeriye girip bizi çıkarmasıyla göremedim. Askerler doktorun bize bilgi vermesine izin vermedi. Burada da doktoru azarlayarak, bilgi vermesinin yasak olduğu uyarısında bulundular” dedi.  

AYDINLATILSIN

Babasının olayı ile ilgili şüphe duyduklarını ve çelişkili bilgilerin olduğunu söyleyen Sevinç, olayın aydınlatılmasını istedi. Sevinç, babasıyla en son Cumartesi günü telefonla görüştüklerini ve durumunun gayet iyi olduğu söyleyerek, duyarlı herkesin olayın aydınlatılması için kendilerine destek verilmesi çağrısında bulundu. (+ Gerçek)

Son güncelleme: 23:15 05.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı