• Turkhane Logo

Cezaevinde kansere yakalanan gazeteciye kelepçeli kemoterapi

Cezaevinde pankreas kanseri olan gazeteci Mevlüt Öztaş’a kelepçeli kemoterapi yapılıyor. Şubat 2018’den bu yana tutuklu olan Öztaş, hayati tehlikesine rağmen hala tahliye edilmedi.

14:58 30 Nisan 2020 Perşembe
Cezaevinde kansere yakalanan gazeteciye kelepçeli kemoterapi
Cezaevinde pankreas kanseri olan gazeteci Mevlüt Öztaş’a kelepçeli kemoterapi yapılıyor. Şubat 2018’den bu yana tutuklu olan Öztaş, hayati tehlikesine rağmen hala tahliye edilmedi.



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre, Kapatılan Cihan Haber Ajansı Uşak Temsilcisi Mevlüt Öztaş, bugün ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde son durumuna dair bilgi verdi. Koronavirüs nedeniyle ameliyatının ertelendiğini söyleyen Öztaş, “Doktorlar, kemoterapi ile çözüm bulabilirsek bu şekilde devam edelim, dediler. 21 günde bir kür verecekler. Kemoterapi verirlerken bazı gardiyanlar yardımcı oluyor, kelepçe takmıyorlar ama başgardiyan takılmasını istedi” dedi.

İÇ ORGANLAR GİDİYOR


Karaciğer yetmezliği olduğunu da belirten Öztaş, “İç organlar da gidiyor. Bu süre içerisinde cezaevinde kalıp kalamayacağımla ilgili heyet bir rapor verecekmiş ona göre planlama yapacaklarını söylediler”  ifadelerini kullandı.

DEMİR PARMAKLIKLI HASTANE KOĞUŞU


Ankara Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde böyle bir yerde tedavi gören Öztaş’a bir de yatağında kelepçe takıldı.

Şubat 2018’de tutuklanıp Uşak E Tipi Cezaevine, daha sonra da Afyon Cezaevine sevk edilen Öztaş, bir ay önce apar topar Ankara Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Geçen hafta pankreas kanseri teşhisi konulan Öztaş, hastanenin bodrum katında, demir parmaklıklı bir odada tedavi görüyor. Tutuklu gazeteci Öztaş, cezaevine girdiğinden bu yana birçok hastalıkla mücadele ediyordu. Önce fıtık, sonra safra kesesi ameliyatı oldu. Cezaevi şartlarından dolayı böbrek yetmezliği, hipertansiyon ortaya çıktı. Astım hastalığı ilerledi. Mahkeme süreçlerinde rahatsızlıklarını belirtmesine rağmen 9 yıl 3 ay ceza verilen Öztaş’ın dosyası İstinaf Mahkemesinde bulunuyor. Cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklanan Öztaş’ın durum bildirir raporu İstinaf Mahkemesine bir dilekçe ile sunuldu.

DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Mevlüt Öztaş’ın kızı Büşra Öztaş, “Babama sosyal medyada herkesin kendisine destek olduğundan bahsettim. Ağladı, bana belli etmemeye çalıştı bir süre ama sesi titredi. Sesini duyuran herkese selam söyledi, çok teşekkür etti” diye konuştu.


Kaynak: BOLD
 

Son güncelleme: 14:58 30.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı