• Turkhane Logo

'Cezaevinde kanser hastası Avukat Mustafa Aydın için kaygılıyız'

Türkiye'de gerçekleştirilen şaibeli 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra tutuklanarak cezaevine konulan Avukat Mustafa Aydın (46) ile ilgili Avrupa Barolar Birliği tepki gösterdi.

12:10 21 Nisan 2018 Cumartesi
'Cezaevinde kanser hastası Avukat Mustafa Aydın için kaygılıyız'
Türkiye'de gerçekleştirilen şaibeli 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra tutuklanarak cezaevine konulan Avukat Mustafa Aydın (46) ile ilgili Avrupa Barolar Birliği tepki gösterdi.

Şaibeli 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ile tutuklanan 46 yaşındaki avukat Mustafa Aydın 20 aydır Silivri Cezaevi’nde zor şartlar altında tutuklu.

Kanser hastası Avukat Mustafa Aydının durumuyla ilgili AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğana gönderilen mektupta 45 ülkedeki baro ve hukuk topluluklarını temsil eden Avrupa Barolar Birliği Başkanı (CCBE) Antonin Mokry imzasıyla dikkat çekildi. 

Erdoğana gönderilen mektupta Mokry, Barolar Konseyi ve 45 ülkenin barosu ve hukuk topluluğuyla 1 milyon Avrupalı avukatı temsil eden Avrupa Hukuk Toplulukları adına yazıyorum. CCBE, insan haklarına ve hukuka saygı konularına önem vermekte ve dünyadaki insan hakları savunucularının durumlarına yakından ilgi göstermektedir. ifadeleri kullanıldı. 


AVUKAT MUSTAFA AYDININ DURUMUYLA İLGİLİ KAYGILIYIZ

Avrupa Barolar Birliği olarak İstanbul Barosuna üye Avukat Mustafa Aydının keyfi bir şekilde tutuklanmasına dikkat çeken Mokry, ilaçlarına erişiminin engellenmesine ilişkin duydukları kaygılara dikkat çekti.

Elde edilen bilgilere göre; Mustafa Aydın 16 Ağustos 2016’da gözaltına alındığını belirten Mokry, devamında şunları kaydetti:

29 Ağustos 2016’da tutuklanmış ve ilk ifadesi İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 27 Haziran 2018’de alınacaktır. Anladığımız üzere, Mustafa Aydın’a tıbbi olarak prostat kanseri ve fıtık tanısı konulmuş ve bu sebeple yürümesi imkansız hale gelmiştir. Buna rağmen, zamanında ve tatmin edici bir tedavi henüz görmemiştir. Kendisinin medikal bakım, kanser tedavisi ve acilen fıtık ameliyatı görmesi gerekmektedir. Dahası, Mustafa Aydın’ın 10 yaşındaki Down Sendromlu oğlu babasının duygusal desteğine bağlılık derecesinde ihtiyaç duymaktadır.

Avrupa Barolar Birliği olarak Avukat Mustafa Aydının bir an önce serbest bırakılmasını talepe eden Mokry, Aydına gerekli ilaç tedavisine acilen ulaşmasının sağlanması konusunda uyarıda bulundu.
Mustafa Aydının tutuklanmasının avukatlık mesleğini yapmasından dolayı olduğuna vurgu yapan Mokry, Türkiye’deki tüm avukatların intikam, engel, ima ya da taciz korkusu yaşamadan mesleklerini icra edebilmeleri için gerekli politik önlemleri almanızı talep etmekteyiz. ifadelerini kullandı. 

AVRUPA BAROLAR BİRLİĞİNİN GÖNDERDİĞİ MEKTUBA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ! #Turkey: The @CCBEInfo urges the Turkish government to ensure #lawyer Mustafa Aydin is released immediately and that he receives vital medical treatment. #humanrights

➡️https://t.co/z7V2B976fp — CCBE (@CCBEinfo) 20 Nisan 2018



Son güncelleme: 12:10 21.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı