• Turkhane Logo

“Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilmeyen kanser hastası Gülden Aşık: İmdat Allahım, imdat!

15 Eylül 2021’den bu yana Bandırma M Tipi Cezaevinde tutuklu olan kanser hastası Gülden Aşık’a Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘cezaevinde kalamaz’ raporu verdi.

20:00 05 Kasım 2022 Cumartesi
“Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilmeyen kanser hastası Gülden Aşık: İmdat Allahım, imdat!
15 Eylül 2021’den bu yana Bandırma M Tipi Cezaevinde tutuklu olan kanser hastası Gülden Aşık’a Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘cezaevinde kalamaz’ raporu verdi.

Boldmedya’dan Sevinç Özarslan’ın haberine göre, 22 Ağustos 2022 tarihli raporda “Onkolojik açıdan hayati risk mevcuttur. Cezaevinde kalması hayati risk oluşturur.” denildi.Aynı hastane 21 Nisan 2022’de verdiği raporda ise “Mevcut hastalığıyla birlikte hasta cezaevinde kalabilir. 3 aylık periyodlarla durumunun tekrar değerlendirilmesi uygundur. Ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirebilir.” demişti.







“SON BİYOPSİDE ONKOLOG CEZAEVİN KALMASI RİSKLİDİR DEDİ”



Hastalığıyla ilgili yaşadıklarını eşine gönderdiği, 26 Eylül 2022 tarihli mektupta anlatan Gülden Aşık, “Çok yorgunum. Ruhum bedenim, zerrelerim, gözlerim, aklım, bütün hücrelerim yorgun, bu da geçecek biliyorum ama nerde? Toprağın üstünde mi altında mı? Son biyopside onkolog cezaevinde olması hayati risk arz ediyor” yazmış rapora. Ölmekten değil yavrularımı bırakmaktan korktum. Onların yaşayacağı acı ayağımın altındaki halıyı çekti, yere kapaklandım.” dedi.



“İMDAT, ALLAHIM İMDAT…”



Aşık şöyle devam etti: “Şimdiye kadar bu dünya çilesinden, korkunç insanların şerrinden korunmanın yolunun ölmek olduğunu düşünüyordum, ne kadar umutsuzsam!!! ama arkamda bırakacağım masum kuzularımı düşününce ürperiyorum. Allah’a sığınıyorum. Beni yavrularımı bağışlasın. Anacığıma evlat acısı yaşatmasın, biliyorum onlara dayanamayacağım ama en korumasız çağlarında (6 yıldır yaşadıkları onca sıkıntıdan sonra) annesiz kalmalarını istemiyorum. Allahım! Efendimiz (sav) “Dünya müminlerin cehennemi” buyuruyor. Cehennem bu kadar mı korkunçmuş diye düşünmeden edemiyorum. İmdat Allahım imdat!!!



ÜÇ YIL ÖNCE BEBEĞİNİ HAPİSTE KAYBETTİ



12, 11, 8 yaşlarında üç çocuk sahibi olan ev hanımı Gülden Aşık, Hizmet Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmaları kapsamında 10 Nisan 2019’da Bandırma’da gözaltına alındı. 2 gün sonra tutuklanıp Bandırma M Tipi Cezaevine konuldu.Bylock kullandığı iddiasıyla ve tanık ifadelerine dayanılarak 26 Şubat 2020’de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Aşık, hapse girdiğinde hamile olduğunu öğrendi. Aşık 1 Haziran 2019’da da bebeği 10 haftalıkken düşük yaptı. Ancak otopsi sonucunda bebeğin 7 haftalık 5 günlükken kalbinin durduğu ortaya çıktı. Karnında ölü bebekle hapiste 3 hafta yaşayan Gülden Aşık, kürtajdan 1 gün sonra taburcu edilip tekrar hapse gönderildi.



ACİLEN AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR



10 Haziran 2019’da tahliye edilen Gülden Aşık’a tahliyeden 4 gün önce yapılan biyopsi sonucuna göre tiroid kanseri teşhisi konuldu. Üç yıldır kanserle mücadele eden Aşık 15 Eylül 2021’de tekrar tutuklandı. Tiroid kanseriyle ilgili doktorların acil ameliyat olması gerektiğini söylediği Aşık, raporlara rağmen tahliye edilmiyor.

Son güncelleme: 20:00 05.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı