• Turkhane Logo

Cezaevinde bir kanserli daha: Yasin Akaslan 9 aydır hapiste

7 yıldır lösemi tedavisi gören muhasebeci Yasin Akaslan, hastalığına rağmen 11 Mart 2020’de tutuklanıp Ankara Sincan Cezaevine konuldu.

14:43 23 Kasım 2020 Pazartesi
Cezaevinde bir kanserli daha: Yasin Akaslan 9 aydır hapiste
7 yıldır lösemi tedavisi gören muhasebeci Yasin Akaslan, hastalığına rağmen 11 Mart 2020’de tutuklanıp Ankara Sincan Cezaevine konuldu.



Hapse girdikten sonra kullandığı ilaçları bir süre alamayan Akaslan’a daha sonra farklı ilaçlar verildiği ve vücudunda morluklar oluştuğu ortaya çıktı.

Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre Yasin Akaslan’ın sağlık durumu, bir yıldır aynı cezaevinde tutuklu olan kızkardeşi Kevser Sinan’ın mektubuyla ortaya çıktı. Abisiyle yaptığı iç görüşü, 1,5 ay önce küçük kardeşi Ramazan Akaslan’a anlatan Kevser Sinan “Kullandığı ilaçları bir süre alamamış, sonra farklı ilaç verilmiş. Biraz sıkıntı yaşamış, vücudunda morluklar oluşmuş. Abimin hastalığının en büyük sebeplerinden biri üzüntü, stres. İçeride kendine iyi bakması lazım” dedi.


/

“BURADA HASTA OLUNCA İYİLEŞMEK ÇOK ZOR”

Yasin Akaslan’ın kışlık ihtiyaçlarının acilen gönderilmesi gerektiğini belirten Kevser Sinan, “Burada hasta olunca iyileşmek çok zor oluyor. Kimse doktora gitmek istemiyor. Hastaneye gidince 40 güne kadar uzayan karantinada hücreye kapatıyorlar. Çok zor oluyor bu durum. O yüzden sağlığa çok dikkat etmek gerekiyor. Rabbim muhafaza etsin tüm herkesi” ifadelerini kullandı.



DAHA ÖNCE 6 AY HAPİS YATTI

Kapatılan kitap ve kırtasiye mağazası NT’lerde müdür olarak görev yapan Yasin Akaslan (41) en son Kırıkkale’de bir kolejde muhasebeci olarak çalışıyordu. 2013 yılında evlilik için sağlık raporu almaya gittiğinde kan değerleri yüksek çıkınca lösemi olduğunu öğrenen Akaslan, 15 Temmuz’un hemen ardından da tutuklanmıştı. O dönemde 6 ay hapis yattıktan sonra tahliye edilen Akaslan, ikinci kez  geçen mart ayında cezaevine gönderildi.

EŞİ DE TUTUKLU

Kapatılan dershanelerde muhasebecilik yapan eşi Meliha Akaslan (38) da uzun süredir Kırıkkale Keskin Cezaevinde tutuklu. Hapse girmeden önce tüp bebek tedavi gören Akaslan çifti 4’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eşinden önce tutuklanan Meliha Akaslan’ın Mayıs 2021’de denetimli serbestlikle bırakılması bekleniyor.

CEZAEVLERİNDEKİ BİLİNEN KANSER HASTALARI

Cezaevinde kanser olan insanların sayısı her geçen gün artıyor. Dört yıldır Kırşehir Cezaevinde bulunan KHK’lı memur Ali Osman Ünal’a da 19 Kasım 2020’de pankreas kanseri teşhisi konuldu. Cemaat soruşturmaları kapsamında hapiste bulunan Ünal, hastaneye götürüldüğü için şu anda tek başına karantina hücresinde kalıyor. Yaklaşık 4 yıldır Silivri Cezaevinde olan adli tutuklu Rıdvan Yıldız (34) da iki yıldır hapiste lösemiyle mücadele ediliyor. 4,5 yıldır Kandıra Cezaevinde tutuklu Ahmet Polat Önel’in ise cezaevine girdiğinden beri cilt kanseri olduğu biliniyor. Son 6 ay içinde cezaevinde kansere yakalanan 3 kişi hayatını kaybetti. Gazeteci Mevlüt Öztaş haziranda, yönetmen Fatih Terzioğlu temmuzda ve KHK’lı komiser Ümit Gökhasan ise dün gece hayata veda etti.

Son güncelleme: 14:43 23.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı